home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Virág és ajándék — automatából
Kónya-Kovács Otíla
2020.11.14.
LXXV. évf. 46. szám
Virág és ajándék — automatából

A nagybecskereki Darusi virágüzletben mindig bevezetnek valami újdonságot, mellyel meglepik a vásárlókat. A karanténos időszakban már beszámoltunk róla, hogy az emberek ingyen vihették el a szebbnél szebb virágokat, mivel az árusok nem nyithattak ki. A polgárok éltek is ezzel a lehetőséggel, melyet nagyon szép gesztusként értékeltek.

Két hónapja ismét érdekes újdonsággal bővült az üzlet kínálata, a tulajdonosok ezúttal virágautomatát üzemeltek be.

Bizonyára mindenkivel megtörtént már, hogy elfelejtett valamilyen jeles napot, vagy későn jutott eszébe, hogy ajándékot kellett volna vennie, esetleg „cikinek” tartja, hogy bemenjen a virágüzletbe. Ilyen esetekben jó szolgálatot tesz az automata, hiszen válogathatunk a benne található csokrokból, cserepes virágokból, ajándékokból.  

   

Kamrás Leona, a virágbolt egyik tulajdonosa elmondta, az automata nem az ő ötletük volt. Az egyik forgalmazójuk mesélte, hogy Dél-Szerbiában látott ilyesmit, és azt is elmondta, hogy a kezdeményezésnek gyorsan híre ment, és gombamód szaporodtak az érdeklődők. A projektum egy programozó nevéhez fűződik, aki vállalta, hogy másoknak is segít. Mivel a Darusi virágboltban mindig szerették az újdonságokat, igénybe vették ezt a lehetőséget. Azóta vasárnaponként zárva tart a virágüzlet, ami a munkaidő csökkenéséhez vezetett, ez pedig nem elhanyagolható tényező a járványhelyzetben.

— Amikor eldöntöttük, hogy mi is szeretnénk egy automatát, előbb várólistára kerültünk, majd mi lettünk Szerbiában az ötödik helyszín, ahol beindult ez a program. Érdekes, hogy az ötből négy virágautomata Vajdaság területén működik. Igaz, eleinte még a közelébe sem merészkedtek az emberek, csak távolról szemlélték, és a virágboltban érdeklődtek arról, hogyan működik az önkiszolgálás. Aztán a térfigyelő kameráknak köszönhetően láthattam, hogy a fiúk az éjszaka kellős közepén vesznek virágot meg mackót a kedvesüknek. Ezen meglepődtem, mert ilyesmire nem is gondoltam, de úgy tűnik, a szégyenlősebbeknek ez a módszer felel meg — mesélte Leona. Hozzáfűzte, hogy a plüssmackókat és a többi ajándékot a meleg időjárás miatt részben kényszerből vetették be, de jó üzleti fogásnak bizonyult, mert a vásárlók igényt tartanak ezekre. Legkelendőbbek a közepes nagyságú csokrok, de azokat az összeállításokat is kedvelik, amelyek egy szál virágot, egy tábla csokoládét meg egy plüssmackót tartalmaznak. A virágbolt munkaideje alatt többször ellenőrzik az ott dolgozók, hogy szükséges-e újratölteni az automata ablakocskáit, és mindig pótolják az elkelt portékát.

A helyzetre való tekintettel ez a virágautomata azoknak is igencsak kapóra jött, akik manapság nem szeretnének boltba menni. Így perceken belül hozzájuthatnak a kedvükre való áruhoz maszkhasználat és emberekkel való érintkezés nélkül.

Fényképezte: Kónya-Kovács Otília

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..