home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Villámrandi írókkal, könyvekkel – a piacon
Tóth Lívia
2018.06.16.
LXXIII. évf. 24. szám
Villámrandi írókkal, könyvekkel – a piacon

A 89. Ünnepi Könyvhét és 17. Gyermekkönyvnapok vajdasági záróeseményeként tartották meg Zentán a Légyott a könyvvel című rendezvényt.


A szerző felvételei

Az összejövetel koordinátora, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet erre az alkalomra meghívta a könyvhéten is szereplő vajdasági magyar kiadókat, könyvkiadással is foglalkozó szervezeteket, intézményeket. Az elmúlt egy év könyvtermésének a bemutatása az írók, szerkesztők részvételével történt.

A rendezvényt – a tavaly életre hívott ötlet folytatásaként – ezúttal is péntekre, a zentai hetipiac napjára időzítették, a helyszín pedig természetesen a piactéren volt.



A könyveket a tejcsarnok előtt, a virágárusok szomszédságában lapozgathatták és vásárolhatták meg az érdeklődők. A könyvturkálóban olcsón szerezhettük be a régi könyveket, a legújabbakat pedig a könyvhét alkalmából kedvezménnyel kínálták.

A szerzőkkel viszont a Rin Tin Tin Klub kerthelyiségében találkozhattak és beszélgethettek az irodalombarátok. Akik az idén talán kevesebben voltak, mint tavaly, és inkább csak a kiadók ismertették egymással a tevékenységüket. Habár ez sem haszontalan dolog, hiszen továbbra is hiányoznak azok a könyvesboltok, ahol valamennyi vajdasági magyar kiadó termékét megvásárolhatnánk.

Érdemes volt egy-két órát eltölteni ezen a nem szokványos eseményen, részt venni – ahogyan az egyik moderátor nevezte – azokon a villámrandikon, rövid könyvbemutatókon, ahol kiválogathattuk magunknak az olvasnivalókat az elkövetkező nyári hónapokra.

A légyotton jelen volt az Életjel, a Forum Könyvkiadó Intézet, a Magyar Szó Lapkiadó Kft., a Thurzó Lajos Művelődési és Oktatási Központ, a Zentai Történelmi Levéltár, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a zEtna Kiadó.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..