home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Világunkból hiányzik a szeretet
István Márta
2006.11.22.
LXI. évf. 47. szám

Nyilvános tribünt tartott a Keresztény Értelmiségi Kör nagykikindai csoportja, amelynek témája:XVI. Benedek: Deus caritas est - Az Isten szeretet volt. Ahogyan azt Dömösi Mária, a KÉK helyi csoportjának koordinátora a bevezetőjében ismertette, ez már a huszonnegyedik nyitott, keresztény összejövetel...

Nyilvános tribünt tartott a Keresztény Értelmiségi Kör nagykikindai csoportja, amelynek témája:
XVI. Benedek: Deus caritas est - Az Isten szeretet volt. Ahogyan azt Dömösi Mária, a KÉK helyi csoportjának koordinátora a bevezetőjében ismertette, ez már a huszonnegyedik nyitott, keresztény összejövetel Nagykikindán. Az előadó, ft. Hajdú Sándor magyarcsernyei plébános emlékeztetett arra, hogy XVI. Benedek pápa ezt az enciklikát 2005. december 25-én írta alá és az egész egyháznak ajánlotta. A témát feldolgozni nem könnyű, az üzenete viszont nagyon időszerű. Szerinte ezt mindenkinek el kellene olvasnia, pontosabban érdemes lenne naponta beleolvasni, s meg kellene szerettetni. Az Újszövetség az önfeláldozó szeretetről tesz tanúbizonyságot, ez a szeretet azonban napjainkban mindinkább kiegyenlítődik az áruval. Az egyház feladata, hogy megtisztítsa a gondolkodást, formálja a lelket. Személyes odaadásra van szükség, amelyet az állam nem képes biztosítani a szenvedő embernek. Az egyházban napjainkban a karitatív program új formái alakultak ki. Manapság egyre nagyobb sebeket okoz a szeretet hiánya, amelytől világunk is beteg. Talán azon is el kellene gondolkodni, miért nem jelentek meg a város értelmiségi rétegéhez tartozók nagyobb számban ezen a beszélgetésen. Elmaradtak óvónőink és tanáraink is, habár fontos feladatra vállalkoztak: a fiatal nemzedékek keresztény nevelésére.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..