home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Világraszóló kalotaszegi táncház - XI. Táncház Napja
Dr. Csermák Zoltán
2022.04.15.
LXXVII. évf. 15. szám
Világraszóló kalotaszegi táncház - XI. Táncház Napja

Legyen tánc! - Felhívás közös táncra

Kedves táncos Barátaink! 

2022-ben már tizenegyedik alkalommal rendezzük meg a Táncház Napját! Számunkra ez a rendezvény minden évben jeles nap: a néptáncról, népzenéről szól, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, határok nélkül. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a törekvésünk, hogy a Táncház Napján mi mindent megteszünk azért, hogy a népzene és néptánc összetartó erejének üzenetét mindenkihez eljuttassuk.

Idén, május 7-ére hiszen  50 éves a táncházmozgalom egy fergeteges kalotaszegi táncházat tervezünk. Ennek jegyében egy impozáns közös ünneplésre hívunk benneteket: szeretnénk megmutatni ország-világnak, a népzenének, a néptáncnak a  közösségformáló hatását.  E gondolatok jegyében arra kérünk Titeket, hogy a honlapról letölthető kalotaszegi muzsikára amelyen Mihó Attila és zenekara ezúttal csak Nektek húzza a talpalávalót, Kacsó Hanga Borbála pedig csakis Nektek énekel –, táncoljatok nekünk néhány percig kalotaszegi csárdást és szaporát, készítsetek róla videófelvételt, és küldjétek el nekünk. Mi pedig, a reményeink szerint a beérkező több száz táncos felvételből elkészítjük a Világraszóló kalotaszegi táncház filmet!

Jelentkezési határidő: 2022. április 25., éjfél

Információ: ITT

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..