home 2024. május 17., Paszkál napja
Online előfizetés
Világosságod küldd el!
2008.09.24.
LXIII. évf. 39. szám

Szeptember 14-én Ifjúsági búcsú volt Doroszlón, a Szűz Mária Egyházmegyei Kegyhelyen. A Világosságod küldd el! jelmondattal szervezett találkozón Vajdaság területéről mintegy 5OO fiatal volt jelen. A délután egy órakor kezdődő rendezvény egyféle tanévkezdő találkozó is volt, melynek keretében a fiat...

Szeptember 14-én Ifjúsági búcsú volt Doroszlón, a Szűz Mária Egyházmegyei Kegyhelyen. A Világosságod küldd el! jelmondattal szervezett találkozón Vajdaság területéről mintegy 5OO fiatal volt jelen. A délután egy órakor kezdődő rendezvény egyféle tanévkezdő találkozó is volt, melynek keretében a fiatalok - az ismerkedés után - a liturgikus programokon kívül különféle játékokban vehettek részt. Este hat órakor kezdődött az ünnepi szentmise, melyet számos paptársa közreműködésével a kegyhely őre, ft. Verebélyi Árpád mutatott be. A miséző atya köszöntőbeszédében arra kérte a Jóistent: adjon erőt és kitartást a tanuláshoz, valamint jó tanárokat, akik segítenek a szellemi és a lelki növekedésben. Egyebek között annak az óhajának is hangot adott, hogy a Mária iránti szeretettel, az Igen Asszonyával ez a találkozás közelebb vigyen bennünket egymáshoz, s a Mindenható Istenhez. A szentmise előtt ft. Utcai Róbert csantavéri plébános köszöntötte a fiatalokat és a többi zarándokot, a kegyhely őrét, ft. Verebélyi Árpád atyát, a találkozó társszervezőjét, ft. Serfőző Levente plébánost, aki a szentmisén mondott prédikációban a Szentírás, vagyis a Biblia üzenetére hívta fel a fiatalok figyelmét. Mint hangoztatta: az Isten az embert boldogságra teremtette, mely boldogságot nem a földhözragadtságban, hanem az Istennel való közösségben találja meg. Hogy ismerjék az Istent, ismerhessék a Jóistent, teljes mértékben ismerni kell a Szentírást. A Bibliából nyert válasz jó útra vezeti az embert, s biztos célba érést eredményez.
Az ünnepi szentmise áhítatához hozzájárult a kúlai Kis Cecilia kórus, valamint a szabadkai Ébredés elnevezésű egyházi zenekar is, melyeket ft. Utcai Róbert atya külön köszöntött. A rendezvény egyik szép színfoltja az volt, amikor a fémkarika bilincsétől megszabadított több száz fehér és sárga (a Vatikán zászlóját szimbolizáló) léggömböt a magasba engedték - a bűntől (a fémkarikától mint tehertől) való szabadulás jelképeként.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..