home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Veterán Járművek 13. Találkozója
Szilágyi Edit
2023.05.30.
LXXVIII. évf. 21. szám
Veterán Járművek 13. Találkozója

Az óbecsei székhelyű Óbecse–Törökbecse Oldtimer Club 13. alkalommal tartotta meg, ezúttal a Than Fivérek Értelmiségi Körrel karöltve, a Veterán Járművek Találkozóját.


Kiss Igor és Szilágyi Attila

A veterán járművek és az őket kísérő motorosok már reggel 8 órakor elindultak Óbecséről, hogy Törökbecsét, majd Beodrát érintve, azon belül is az ottani Žeravica Traktormúzeumot — ahol Duško Popovnak, a James Bondot is megihlető kétszeres bajnoknak szentelt gyűjteményét is megtekinthették —, a déli órákban remek útvezetéssel kanyarodjanak vissza egy üdítő elfogyasztása erejéig Törökbecsére, majd onnan az óbecsei sportközpont előtti térre. Ott már a járműtulajdonosokat és a látogatókat is kézművesek, gyermekprogramok várták, valamint az óbecsei Sigma együttes zenéje. Csatlakoztak hozzájuk a Tunnings Styling járművek is, így vált teljessé és egyedivé a rengeteg érdeklődőt vonzó esemény.


Az elnök és a boldog résztvevők, nyertesek

200 jármű, 500 résztvevő és számos vendég élvezte a napsütésben tündöklő járművek csodáját. Az érdeklődés azonos volt, az okok különbözőek. Valaki a rút kis kacsából hattyút varázsolt, másokat az élmény és a jármű, melyet bemutathatott, a fiatalságba vezetett vissza. Sokakat a kíváncsiság kalauzolt a rendezvényre, ötletekért, tanácsokért érkeztek, esetleg az a gondolat, hogy ezeknek a két- vagy négykerekeseknek lelkük van, és hosszú évtizedek történéseit őrzik.


Egy a nyertesek közül

Szilágyi Attila, az Óbecse–Törökbecse Oldtimer Club vezetője szerint az embernek szüksége van egy hobbira, valamire, ami feloldja a mindennapok monotóniáját vagy megpróbáltatásait, ami leköti a figyelmét, ami révén barátokra talál, megéli a közösséghez tartozó lét örömét.


Sokadalom a motorok körül

Az óbecsei gyűlésen Kiss Igor, a községi képviselő-testület elnöke üdvözölte a megjelenteket, a helyi polgárokat és azokat, akik Vajdaság településeiről, valamint Belgrádból, Valjevóból Šabacról, Szlovéniából vagy Magyarországról érkeztek, gratulált a szervezőknek, és sok szerencsét kívánt a motoros járművek tulajdonosainak. Örömét fejezte ki, hogy a sportközpont előtti tér megtelt, mert vannak még személyek, akik őrizve a múlt vívmányait, nem engedik át azokat az enyészetnek, megőrzik az utánuk következő generációnak.

Az esemény végén kiosztották az évi díjakat, és 5 tunnings díj is gazdára talált.


A jó öregek


Büszkén

 


A Fityo ki sem maradhatott volna


Indulás Óbecséről


Sorakozás


Tunningolva — Óbecse

Fényképezte: Szilágyi Edit

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..