home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Vetélkedő Rákóczi szellemében
l. t.
2011.05.25.
LXVI. évf. 21. szám

A legeredményesebb csapatNyugat-Bácska ötödik alkalommal adott otthont a bajai székhelyű Cserkészek az Ifjúságért Alapítvány által szervezett történelemvetélkedőnek. Bezdánban május 7-én a bajai, bezdáni és doroszlói közép- és általános iskolások vehettek részt a Rákóczi-szabadságharc témak...

A legeredményesebb csapat

Nyugat-Bácska ötödik alkalommal adott otthont a bajai székhelyű Cserkészek az Ifjúságért Alapítvány által szervezett történelemvetélkedőnek.
Bezdánban május 7-én a bajai, bezdáni és doroszlói közép- és általános iskolások vehettek részt a Rákóczi-szabadságharc témakörét feldolgozó versenyen.
Több fordulón át vetélkedett tizenkét négyfős csapat. A diákoknak nemcsak az adott történelmi ismeretanyaggal kellett rendelkezniük, hanem ismerniük kellett Ady Endrének A Rákóczi vén harangja című versét, egy Rákóczi-dalt, a Rákóczy-szobrokat, Mikszáth Kálmán A fekete város című regényét és Mikes Kelemen Törökországi leveleit is. A verseny része volt a pénzérme- és zászlókészítés is.
A két bajai, a nyolc bezdáni és a két doroszlói csapat versenyének eredménye:
* Az első helyezést ezúttal a doroszlói Kurucok nevű csapat tagjai érték el, hála Turkál Annának, Hencsár Leventének, Diósi Nikolettának és Diósi Viviennek.
* Második lett a bezdáni Brezániak nevű csapat, melynek tagjai: Szabó Róbert, Horváth Andrea, Munkás Tamás és Varga Tímea.
* A harmadik helyen a bajai Tenkes kapitánya nevű csapat végzett. Tagjai: Rekettye Péter, Vikor Lilla, Geszthelyi Norbert és Tutor Zoltán.
Minden diák ajándékot és emléklapot kapott, a díjazott csapatok tagjai pedig gazdag könyvjutalomban részesültek.
A zsűri munkájában Virág Tibor, Majsztrovics Istvánné, Kapitány Károly, Pfeiffer Attila és Brindza Ildikó vett részt. A verseny főszervezői teendőit Werner József, a Cserkészek az Ifjúságért Alapítvány elnöke látta el.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..