home 2024. május 08., Mihály napja
Online előfizetés
Versünnep
LENNERT Tímea
2012.04.25.
LXVII. évf. 17. szám
Versünnep

Április 14-én a zombori Magyar Polgári Kaszinó hetedik alkalommal szervezte meg szavalóversenyét a nyugat-bácskai általános és középiskolások számára. A négy korcsoportot és tíz iskolát képviselő mintegy negyven részvevő versmondó a 90 éve született Nemes Nagy Ágnes és a 75 évvel ezelőtt elh...

Április 14-én a zombori Magyar Polgári Kaszinó hetedik alkalommal szervezte meg szavalóversenyét a nyugat-bácskai általános és középiskolások számára. A négy korcsoportot és tíz iskolát képviselő mintegy negyven részvevő versmondó a 90 éve született Nemes Nagy Ágnes és a 75 évvel ezelőtt elhunyt József Attila életművéből válogathatott.
A zsűri elnöke Horváth Ódry Márta magyartanár volt, tagjai pedig Vicei Natália, a szabadkai Népszínház színművésznője és Tari István Balassi-kard díjas költő, publicista, író.
Az értékes könyvjutalomról a Lilás papírkereskedés és könyvesbolt közreműködésével a topolyai Solymosi Kurunczi Viktória vezette Solymosi Kiadóház, valamint Tari István gondoskodott.
A bizottság döntése alapján a legfiatalabbak, a harmadik és negyedik osztályosok versenyében első a zombori Galac Dóra lett, második a doroszlói Kubicsek Anett, harmadik a kupuszinai Guzsvány Jázmin. Különdíjban a kúlai Molnár Daphné részesült.
Az ötödikesek és hatodikosok korcsoportjában a szilágyi Tari Eleonóra bizonyult a legjobbnak, második lett a bezdáni Smérity Szilvia, harmadik pedig a szilágyi Mészáros Noémi.
A hetedikesek és nyolcadikosok versenyének két legjobbja szintén szilágyi diák lett: Toldi Valentina és Antalovics Krisztián. Harmadik helyen a zombori Gerstmajer Mónika végzett, különdíjban pedig a nemesmiliticsi Grécs Adrianna és a bezdáni Kővágó Andzseló részesült.
A zombori középiskolások mezőnyében legjobbnak a Veljko Petrović gimnázium tanulója, Vranić Regina bizonyult, a második helyet Horváth Zsófia, a Ripp Rózsa Egészségügyi Középiskola, a harmadikat pedig a közgazdasági középiskola diákja, Hégei Nikoletta szerezte meg.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..