home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Versek a gyermekkorról
Tóth Lívia
2019.11.12.
LXXIV. évf. 45. szám
Versek a gyermekkorról

A zentai Thurzó Lajos Általános Iskola pedagógusai negyedik alkalommal szervezték meg a „Messzeringó gyerekkorom világa…” című versmondó versenyt. A rendezvényre mintegy kilencven alsós és felsős diák jelentkezett több vajdasági helység általános iskolájából.

Mivel folyamatban van a Thurzó Lajos Általános Iskola több mint százéves épületének teljes körű renoválása, az eseménynek az Alkotóház adott otthont.

Az egybegyűlteket a szervezők nevében Galusz Gabriella tanítónő köszöntötte, a nemes vetélkedést Hugyik Richárd, a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ igazgatója nyitotta meg. A megmérettetésen sajátos nevelési igényű és a magyart környezetnyelvként tanuló diákok is részt vettek. 

A fellépők az egyetemes magyar irodalom költőinek gyermekverseivel nevezhettek be, melyek a gyerekkorról, az iskoláról, a tizenéveseket foglalkoztató érzésekről, gondolatokról szólnak.


A díjazott alsós diákok (Máriás Endre felvételei)

Az elsősök és a másodikosok mezőnyében az első helyezést Jurcsák Renátának a másodikat Tarján Dorkának, a harmadikat Ivković Viktóriának, a különdíjat pedig Szalai Leának ítélte oda a zsűri. A harmadikosok és a negyedikesek között első díjas Rekovics Regő lett, a két-két egyenrangú második és harmadik díjat Jurcsák Róbert és Deák Viola, valamint Radócki Márk és Nagy Tamás szerezte meg, különdíjban pedig Pribičević Tara Blanka, Lovas Jázmin és Füstös Emma részesült.

A magyart környezetnyelvként tanuló alsós diákok mezőnyében Isakov Dušan bizonyult a legjobbnak, őt követte Aleks Šebek és Luka Kopunov, a sajátos nevelési igényű diákok közül pedig Mészáros József és Csordás Erika kapott különdíjat.


A felsős tanulók legjobbjai 

Az ötödik és a hatodik osztályosok csoportjában az első helyen Galusz Áron, a másodikon Hugyik Sára, a harmadikon Csévári Nina végzett. A hetedik és a nyolcadik osztályosok közül az első díjat Jaksa Dominika, a másodikat Tóth Katarina, a harmadikat Biczók Adrianna, a különdíjat Molnár Mona érdemelte ki, Szabó Némedi Esztert és Makrinov Alexandrót pedig dicséret illette a szép versmondásért.

A magyar nyelvet környezetnyelvként tanuló diákok között Flora Adelát, a sajátos nevelési igényű tanulók közül pedig Kolompár Tibort, Perpauer Szebasztiánt és Staničev Zlatomirt díjazták.

Az első helyezettek az ajándékcsomagok mellett egy-egy tortát is hazavihettek. A rendezvény főtámogatója a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. volt, sikeres megvalósítását pedig Zenta Község Önkormányzata, a Magyar Nemzeti Tanács, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, a zEtna Kiadó, a Forum Könyvkiadó Intézet, a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ és a Thurzó Lajos Általános Iskola segítette.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..