home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Vegyük tudomásul: a világ nem velünk kezdődött!
(P. M.)
2015.02.25.
LXX. évf. 8. szám
Vegyük tudomásul: a világ nem velünk kezdődött!

Már hagyománnyá vált, hogy évente egy alkalommal a nezsényi plébánián összejövetelt szerveznek azért, hogy szeretettel köszöntsék az idősebb generáció tagjait. Így éreztetik velük, hogy nem hagyják magukra őket, és fontosak. Feladatunk lehetővé tenni számukra az öregkorhoz méltó életet, támaszt nyújtani nekik a pihenés éveiben. Vigyáznunk kell rájuk, segítenünk őket, hogy a hosszú évek kemény munkája után örömteli életet élhessenek.

Ezért a betegek világnapja alakalmából a Caritas helyi szervezete és a Gyöngyvirág kézimunkacsoport lelkes tagjai összejövetelt hirdettek. A plébánián megtartott rendezvényre érkező huszonöt idős embert tíz önkéntes segítette eljutni a helyszínre.

A nap szentmisével kezdődött, melyen ft. Fehér Roland atya kiosztotta a betegek kenetét. Palkovics Mária és Lunc Edit alkalmi műsorral kedveskedett a falubeli időseknek. Ezután következett dr. Halmai Ágnes előadása, mely a csontritkulásról és a reumatikus betegségekről, illetve azok megelőzésének lehetőségeiről szólt. Az önkéntesek teával és süteménnyel kínálták a megjelenteket.

Bízzunk benne, hogy nemcsak a szeretet napján, hanem a szeretet évének minden napján oda tudunk figyelni idősebb és beteg embertársainkra.

Végezetül álljon itt Sütő András gondolata: „Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.”

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..