home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Véget ért az idei Ittabéi Téli Találkozók
Kónya-Kovács Otília
2022.03.21.
LXXVII. évf. 11. szám
Véget ért az idei Ittabéi Téli Találkozók

Magyarittabén a hétvégén tartották meg a XXXIX. Ittabéi Téli Találkozók rendezvénysorozat záróműsorát, melynek alkalmával hagyományosan összehúzták a Deák Ferenc Kultúrotthon színpadán a függönyt, miközben elhangzott a találkozások nyitó és záró népdala, a Káka tövén költ a ruca, jelezve ezzel, hogy az idei találkozóknak végük lett.

A két hónapja tartó rendezvénysorozatot egyre nehezebb megszervezni, mert mind kevesebben vannak, akik aktívan részt vállalnak a munkában, mondta Kerekes József tanácselnök, aki a műsor alkalmával köszöntötte a jelenlevőket.

— Szerencsére sikerült véghez vinnünk az egész rendezvénysorozatot, mégpedig összefogással, mert anélkül semmit nem tudnánk elérni. Ebben az évben is megmutattuk, hogy akármilyen nehézségek, anyagi gondok voltak, nekünk sikerült újra megszervezni. Szerintem most már ideje lenne továbbgondolni ezt a rendezvénysorozatot, mert tudjuk, hogy a régi időkben sokkal könnyebb volt, a falunknak 1000 lakosa volt, és sokkal több fellépőt vonultattunk fel a színpadon, sokkal több aktív személy volt, aki tett valamit a közösségért. Most már ezt sajnos nagyon nehéz összefogni, de mindaddig, amíg vagyunk, találkozók is lesznek — nyilatkozta a tanácselnök.

Kiss Béla magyarittabéi lakos, aki sok éven keresztül az egyik fő szervezője volt a rendezvénysorozatnak, elmondta, az Ittabéi Téli Találkozók nagyon fontos a falu lakosságának.

— Jó alkalom ez annak a pár száz embernek, aki még itt maradt, hogy a téli estéken kimozduljon otthonról, szórakozzon egy kicsit. Az emberek szeretik a téli találkozókat, meg várják is. Habár nagyon megfogyatkoztunk, mindenki igyekszik, hogy ez a szép hely ki legyen használva.

A záróműsorban a helyiek léptek fel. A Búzavirág Hagyományápoló Egyesület tagjai közül bemutatkozott az Aprócskák nevű csoport, színre lépett a Virgoncok és a Csavargók néptánccsoport. Szavalattal felléptek a harmadikos diákok, külön a fiúk és a lányok, valamint Lehőcz Emma versmondó. Vendégként bemutatkozott Kónya-Kovács Otília, aki a mesemondás világnapja jegyében két mesével kedveskedett a közönségnek.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..