home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Véget ért a világbajnokság
Tóth Tibor
2019.08.26.
LXXIV. évf. 34. szám
Véget ért a világbajnokság

Magyarország tizennégy éremmel zárta a szegedi kajak-kenu világbajnokságot, melyen 101 ország 1098 versenyzője szállt vízre a felújított Maty-éri pályán.


Szabó Attila felvételei

Aranyérmet Kiss Péter (parakajak egyéni), Csipes Tamara (K-1, 1000), a Hagymási Réka, Medveczky Erika alkotta kajakpáros 1000 méteren, Kopasz Bálint (K-1, 1000), a Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra összetételű kajak négyes 500 méteren és Bodonyi Dóra 5 km-en szerzett, ezüstérmes lett a Hajdú Jonatán, Fekete Ádám alkotta kenupáros 500 méteren, Balázs Adolf kenu egyes 5 km-en és a Balla Virág, Takács Kincső kenupáros 500 és 1000 méteren, míg a dobogó 3. fokára a Lucz Anna, Kiss Blanka alkotta kajakpáros 200 méteren, valamint a Balaska Márk, Apagyi Levente kajakpáros 200 méteren és Kozák Danuta (K-1, 500) állhatott. A világbajnokság negatív szenzációja a Kozák Danuta és Kárász Anna alkotta címvédő kajakpároshoz kötődik, mely hiába nyerte meg az 500 méter elődöntőjét, mégsem indulhatott a döntőben, mivel a mérésnél a hajója 80 dekával könnyebb volt a megengedettnél.

A szerbiai versenyzők Strahinja Stefanović (K-1, 200) révén egy ezüstéremmel zárták a vb-t, ami elmarad a tavalyi világbajnokságtól, amikor is a mérleg egy ezüst- és két bronzérem volt. Rajta kívül Holpert Ervin Marko Novakovićtyal kajak páros 500 méteren a 4. helyen végzett, akárcsak Milica Starović K-1, 500 méteren. Holpert egyesben a 6. helyet szerezte meg a döntőben, Starović pedig K-1, 200 méteren a 7. helyen fejezte be a vb-t.


Még több kép!▼

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..