home 2024. május 08., Mihály napja
Online előfizetés
Véget ért a X. Délvidéki Háló Találkozó
Kónya-Kovács Otília
2011.11.23.
LXVI. évf. 47. szám
Véget ért a X. Délvidéki Háló Találkozó

Püspöki szentmisével zárult a nagybecskereki székesegyházban a X. Délvidéki Háló Találkozó, melynek témája A család szeretetközösség címet viselte, mottója pedig egy idézet volt XVI. Benedek pápától: ''Imádkozzunk, és kérjük az Urat, hogy a családok mindinkább kis egyházzá váljanak,...

Püspöki szentmisével zárult a nagybecskereki székesegyházban a X. Délvidéki Háló Találkozó, melynek témája A család szeretetközösség címet viselte, mottója pedig egy idézet volt XVI. Benedek pápától: ''Imádkozzunk, és kérjük az Urat, hogy a családok mindinkább kis egyházzá váljanak, az egyházi közösségek pedig mindjobban családdá legyenek.”
Az első napon a muzslyai Emmausz fiúkollégiumban esti bűnbánati szertartást tartott msgr. Gyuris László nagybecskereki plébános, majd a lelki program keretében is együtt imádkoztak, elmélkedtek a részvevők.
Másnap dr. Gruber László, a szegedi Hittudományi Főiskola docense tartott előadást A család a keresztény etika tükrében címmel, utána csoportbeszélgetés következett. Délután Tóthné dr. Glemba Klára a helybeli hagyományokról és népszokásokról beszélt, majd Biacsi Mária szabadkai szociológus értekezése következett Merre tart a család? -- szociológiai látlelet címmel. A programban szerepelt még közösségi játék, beszélgetés a családról, Palkovics Sándor pedig fényképészszemmel pillantott vissza a Háló idei eseményeire. A jelenlévők ezután szentmisén vettek részt, majd következett a vidám együttlét, szórakozás, táncház.
Dr. Német László nagybecskereki megyés püspök szentmiséje után az egybegyűltek a lezajlott eseményről osztották meg gondolataikat, valamint szót ejtettek a tervekről is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..