home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Véget ért a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXVIII. Találkozója
(Tha)
2024.04.15.
LXXIX. évf. 15. szám
Véget ért a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXVIII. Találkozója

Díjkiosztóval zárult Nagykikindán a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója. Az előadásokat a Brestyánszki Boros Rozi, Magyar Zsófia és dr. Lőrinc Tímea alkotta zsűri értékelte.

A szakmai bizottság a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért Pataki László-díjjal jutalmazta a temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület Jáccunk Trupp társulatát, Egressy Zoltán Portugál című drámájának színreviteléért.

A legjobb új formákat kereső produkcióért Bambach Róbert-díjat kapott a Topolya Község Művelődési Háza keretében alakult Fosszilis Mosolycsalók társulat Eugène Ionesco A kopasz énekesnő ellenszínművének színpadra állításáért.


A díjazottak egy csoportja (Kónya-Kovács Otília felvétele)

Közösségteremtő tevékenységéért a zsűri Garay Béla-díjban részesítette a csonoplyai Mindenszentek Plébánia Ifjúsági csoportját.

Közösségmegtartó tevékenységéért Faragó Árpád-díjjal tüntették ki a tóbai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színjátszó csoportját.

A legjobb férfi főszereplőnek járó Szilágyi László-díjat Kiss Gábor, a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturcz József színtársulatának tagja érdemelte ki a Sárga csikó című zenés népszínműben nyújtott alakításáért, a legjobb női főszereplőnek járó Ferenczi Ibolya-díjat Kovács Nemes Katának, Topolya Község Művelődési Háza Fosszilis Mosolycsalók társulata tagjának ítélték oda A kopasz énekesnő című előadásban nyújtott alakításáért.


Jáccunk Trupp, Temerin (Kakuszi Elvira felvétele)

További díjak, elismerések:
Nagy István-díj a legjobb férfi epizódszerepért: Sziveri Béla, Temerin, Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület Jáccunk Trupp

Magyari Piri-díj a legjobb női epizódszerepért: Nemes Edina, Temerin, Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület Jáccunk Trupp

Szántó Róbert-díj a legszebb színpadi beszédért: Barna Sára Máté, Újvidéki Magyar Művelődési és Művészeti Központ Színes Szilánkok Diákszínpada

A Magyar Nemzeti Tanács tájolási különdíját az idei évben a tóbai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színjátszó csoportja vehette át László Miklós Szegény Fehérvári című vígjátékának színreviteléért.
A közönségzsűri díját a temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület Jáccunk Trupp társulata érdemelte ki.

A zsűri rendezői különdíjat adományozott a kupuszinai Molnár Józsefnek, a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturcz József színjátszó csoportja rendezőjének, valamint ugyancsak a zsűri különdíját vette át a bezdáni Dr. Pfaff Mihály színjátszó csoport.

A felsoroltak mellett még számos különdíj talált gazdára.

Foszilis Mosolycsalók társulat, Topolya (Kakuszi Elvira felvétele)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..