home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Véget ért a Tisatour projektum
Tóth Tibor
2019.06.30.
LXXIV. évf. 26. szám
Véget ért a Tisatour projektum

Lezárult a Tisatour projektum, melynek köszönhetően kenukkal, evezőkkel, mentőmellényekkel, mobil raktárhelyiséggel és konyhai felszereléssel bővült a magyarkanizsai cserkészek vízitelepe.

A projektumot Magyarkanizsa önkormányzata Algyő nagyközség önkormányzatával közösen valósította meg 2018 és 2019 folyamán az Interreg—IPA CBC Szerbia program keretében. Az Európai Unió 125 000 euróval járult hozzá, a jóváhagyott összegből a felek 50-50 százalékban részesültek.

— Az elsődleges célunk az volt, hogy a 10 és 16 év közötti fiatalok figyelmét ráirányítsuk a környezetvédelem, valamint a fejleszthető és a fenntartható turizmus fontosságára, ahol megfelelő tapasztalatot szerezhetnek ezekben a témakörökben. Tavaly ifjúsági tábort tartottunk a Kanizsa Cserkészcsapat Vízitelepén, aminek óriási sikere volt a gyerekek körében. A projektumnak köszönhetően olyan vízi, sport- és konyhai eszközöket szereztünk be, amelyek a magyarkanizsai cserkészcsapat működését és további táborok megtartását segítik — mondta Molnár Makai Krisztina, a Tisatour projektum menedzsere.


A szerző felvételei

Az új eszközöket megtekintette Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere is, és elmondta, hogy minden egyes határon átnyúló kiírásnál igyekeznek olyan pályázatokat, projektumokat is létrehozni, amelyek a turizmusra vonatkoznak.

— A vízitelepen főként a fiataloknak szerveznek táborokat, így több évre visszamenőleg új sátrakat szereztünk be, felújítottuk a vizesblokkokat, zuhanyzókat, mosdókat, mellékhelyiségeket, most pedig a projektum kapcsán kenukat, evezőket, mentőmellényeket szereztünk be, tehát mindazt, ami az élménycsónakázáshoz kell. Egy olyan mobil raktárhelyiséggel is bővült a vízitelep, amely megkönnyíti a kenuk szakszerű és hatékony tárolását. Korábban leraktuk a ma is használatban levő mólókat, és a konyhát is felújítottuk, melyet a Tisatour projektumnak köszönhetően teljesen felszereltünk. Mivel a terület főként a gyerekek, a fiatalok táborozására, a természet megismerésére, a Tisza folyó megszerettetésére lett kialakítva, az önkormányzat számára nagyon fontos, hogy a vízitelep, ez a közösségépítő terület, minden évben fejlődjön, és szebb legyen — mondta Fejsztámer.

Oláh Tibor, a magyarkanizsai cserkészcsapat parancsnoka megköszönte Magyarkanizsa önkormányzatának, hogy a projektum által nyert eszközöket a cserkészek rendelkezésére bocsátotta.

— Az eszközöket a magyarkanizsai cserkészcsapat fiataljai fogják használni táborozásra, kenutúrákra és egyéb tevékenységekre, de mivel új eszközökről beszélünk, akár bérbe is adhatjuk őket másoknak — mondta Oláh, majd kitért arra, hogy a vízitelep a nyár folyamán több tábornak és rendezvénynek ad otthont.

A mögöttünk álló hétvégén a cserkésztelepen tartották meg az I. Ábel Miklós-emlékversenyt, valamint az I. Vajdasági Cserkészszemlét.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..