home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Véget ért a Kerek e vidéken vetélkedő
Martinek Imre
2017.02.12.
LXXII. évf. 6. szám
Véget ért a Kerek e vidéken vetélkedő

Február 11-én és 12-én tartották meg Zentán, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szervezésében, a vajdasági értékek és hungarikumok témájában meghirdetett vetélkedő döntőjét.

Az érték a részletekben rejlik, illetve a Legyél az idegenvezetőnk! névvel felruházott előválogatókból hat általános (a nagybecskereki Csudabogár, a kúlai Cool a Kúla, a torontálvásárhelyi DAB, a péterrévei Káposztalányok, a moholi Moholi kincsgyűjtők és a szabadkai Szorgos méhecskék), valamint öt középiskolás csapat (az óbecsei Flavus és a BecseS Csapat, a magyarkanizsai Beszédesek, valamint a Csantavéri csapat és a Négyes Szövetség nevű formáció, egy-egy szabadkai középiskolát képviselve) jutott be végül a kétnapos zentai döntőbe, ahol további ügyességi, ötletességi és elméleti megmérettetéseken keresztül ízlelgethették az egyébként folyamatosan, és újabbnál-újabb kincsekkel gazdagodó értéktár sajátosságait.

Speciális feladatokon keresztül csapataikat felkészítő/kísérőtanáraik is segíthették a pontszerzésben. Az általános iskolások közül a Káposztalányok lettek az bajnokok, míg a középiskolások kategórájában, mindvégig szoros küzdelemben a Flavus csapata vitte el a pálmát.

Fényképezték: Martinek Imre, Juhász Gyula, a DAB csapat versenyzői és egy zentai járókelő.

A vetélkedő támogatói az anyaországi Hungarikum Bizottság és a Földművelésügyi Minisztérium voltak.

Fényképeink a helyszínen készültek:

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..