home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Véget ért a Capa-tábor
(vas)
2013.08.14.
LXVIII. évf. 33. szám
Véget ért a Capa-tábor

Véget ért a Magyar Nemzeti Tanács által kiemelt helyen szereplő Capa-tábor, amelyet a világhírű magyar fotográfus, Robert Capa születésének 100. évfordulója kapcsán rendezett az MNT.

A Vajdaság minden részéről, Magyarországról és Szlovákiából érkezett középiskolás diákoknak tartalmas és színvonalas programban lehetett részük. A foglalkozások elsődleges célja az volt, hogy közelebb vigye a fiatalokhoz a fotózást. A jelentkezők összes munkáját elfogadták, így több mint negyven részvevője volt az egyhetes tábornak a Róka-tanyán. Vezetői Molnár Edvárd, Dormán László és Révész Róbert voltak. 
A tábor folyamán a meghívott előadók is megosztották a fotózás területén szerzett tudásukat és tapasztalataikat a részvevőkkel. A diákok a hadi-, a portré-, a színház-, a zene-, a tájfotózás rejtelmeibe is betekintést nyerhettek, ezenkívül megtudhatták azt is, hogy mi a fotómanipuláció, illetve azt, hogy mi a jó sajtó- és címlapfotók titka. Az érdeklődők többek között Szalai Attila, a Hét Nap karikaturistájának képeit is megtekinthették, valamint hallhatták Lackó Lénárdnak, a Hét Nap grafikai szerkesztőjének az előadását is.
Az egyhetes intenzív képzés zárórendezvényén a táborban készült legjobb képekből vetítettek, a részvevők pedig az általuk legjobbnak tartott fotókra szavazhattak. A legtöbb szavazatot a szabadkai Bártol Brigitta kapta. A rendezvény szervezői őszre vándorkiállítást terveznek, amellyel Vajdaság-szerte bemutatják a táborban készült legjobb fotókat. 
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..