home 2024. május 08., Mihály napja
Online előfizetés
Védelem és segélyszállítmányok
(MTI)
2022.02.26.
LXXVII. évf. 8. szám
Védelem és segélyszállítmányok

Védelmet kapnak az Ukrajnából menekülők Magyarországon – ezt a magyar igazságügyi miniszter közölte. Megjelent a kormányrendelet: az Ukrajna területéről érkezett ukrán állampolgárokat, valamint az Ukrajnában jogszerűen tartózkodó harmadik országbeli állampolgárokat a magyar kormány ideiglenes védelemre jogosultként ismeri el – írta Facebook-oldalán Varga Judit magyar igazságügyi miniszter.

Gyorssegélyt indít és a menekültek ellátására készíti fel kelet-magyarországi logisztikai központját és az ukrán határ közelében található önkéntes csoportjait a Katolikus Karitász. A magyar szervezet a hosszú távú és célzott segélyezés érdekében több alkalommal egyeztetett a Caritas Europával és a Caritas Ukrajna vezetőségével a kialakult drámai helyzetről. Hozzátették, a Caritas Ukrajna készen áll a belső menekültek fogadására több helyszínen Ukrajnában. A Munkácsi Egyházmegyei Karitász szintén fogadja a belső menekülteket Kárpátalján.

Az élelmiszerek, takarók biztosítása érdekében a magyarországi Katolikus Karitász pénzbeli gyorssegélyt küldött, valamint tartós élelmiszert juttat el a térségbe és a magyar-ukrán határhoz. A hosszú távú segítségnyújtás érdekében, a menekültek ellátására Fehérgyarmaton és Nyíregyházán ideiglenes központot hoz létre a segélyszervezet a helyi egyházmegyei karitász szervezetekkel közösen.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..