Vasút a rengetegben

Vasút a rengetegben

Múltvallatás és helyszínelés a törökkanizsai vasútsoron

Ámbár egyesek még engem is fiatalnak mondanak, igazából abba a korosztályba tartozom, melynek gyermek- és diákkorában magától értődő volt vonattal utaznia. Nemcsak menetrendszerűen, de ráadásul a Bánátban is. Szépemlékű felmenőimhöz hasonlatosan.


A szerző felvételei

A törökkanizsai vasútállomás és a városháza építtetése, a botanikus kert létrehozása, a szegényház és a kórház alapítása, az artézi kút fúrása…Tallián Emilnek (Törökkanizsa, 1859. május 22. — Szeged, 1911. december 3.) Torontál vármegye főszolgabírájának az érdeme. Ki egyaránt volt neves világ-, és északsarki utazó is. Továbbá híres vadász, aki Afrika, Ázsia és Dél-Amerika tájait bejárván különleges és értékes trófeákkal tért haza.

Negyedik riporttáborunk idején, mi egy merőben másfajta rengetegben igyekeztünk fellelni, majd tintába és fénybe mártott irónjainkkal kiemelni a minket s szándékunkat befogadó település(ek) rejtőzködő kincseit.

Jegyzetünk teljes formátumát a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete (VMÚE) készülő, sorrendben negyedik riportkönyvében olvashatják majd.

 

 

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg HÍREK KÉPEKBEN rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Vasút a rengetegben
  • Kenderesi Vilmos
  • 2019.10.16.
  • LXXIV. évfolyam 42. szám
Vasút a rengetegben
Facebook

Támogatóink