home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Városnapot ünnepelt Zombor önkormányzata
2023.02.20.
LXXVIII. évf. 7. szám
Városnapot ünnepelt Zombor önkormányzata

Zomborban a Nemzeti Színház adott otthont az önkormányzat által szervezett városnapi ünnepségnek. Az eseményen jelen voltak a testvérvárosok, Kispest és Baja delegációi is, továbbá helyi tisztségviselők, a Nemzeti Tanácsok tagjai valamint az  intézményvezetők. A színvonalas műsor tematikáját a város (fejlődés)történetének, építészetének szentelték.

Antonio Ratković polgármester beszédében gratulált a jeles ünnepnap alkalmából. Kiemelte a vízellátás, a hulladékgazdálkodás, a közlekedés, az ipari, az egészségügyi, továbbá a kulturális  fejlesztések, beruházások terén elért eredményeket, terveket. A jelenlévőket köszöntötte Goran Vesić építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter is. 

Városi kitüntetést érdemelt ki értékőrző és megújító tevékenységéért egyebek mellett az újonnan alakult Zombori Filharmónia, melynek nevében az elismerést Szekely I. István alapító, művészeti vezető vette át, továbbá a 140 éves Magyar Polgári Kaszinó, amelynek képviseletében Szladek László elnökségi tagnak nyújtották át a városi elismerést. 

Forrás: sombor.rs, Milan Radišić, Rezicska Károly, Nyugat-Bácska Portál

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..