home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Városnapot ünnepelt Szabadka
Hét Nap
2021.09.08.
LXXVI. évf. 36. szám
Városnapot ünnepelt Szabadka

Mária Terézia 1779. szeptember 1-jén emelte szabad királyi város rangra Szabadkát. A többnapos rendezvénysorozat központi eseményeként megtartották a városi képviselő-testület díszülését, melyen átadták Szabadka elismeréseit azoknak, akik kiemelkedő tevékenységükkel járultak hozzá a város hírnevének növeléséhez az országban és külföldön egyaránt.

Az eseményen elsőként Stevan Bakić polgármester köszöntötte az ünneplőket, majd dr. Pásztor Bálint, a városi képviselő-testület elnöke szólt az egybegyűltekhez. Beszédében hangsúlyozta, az elmúlt esztendőben minden alkalommal próbáltak a polgárok rendelkezésére állni, hogy együtt és a javaslataikra figyelve tegyék Szabadkát élhetőbb, jobb hellyé, olyan várossá, amely fejlődik, és minden lakosnak a becsületére szolgál. 


Ünnepélyes zászlófelvonás

A díszpolgári címet az idén Tomislav Karadžić vállalkozó, a Szerb Labdarúgó-szövetség tiszteletbeli elnöke vette át. Pro Urbe díjban részesült Süli Endre, az Oxfordi Egyetem Matematikai Intézetének professzora, Lovas Ildikó író, irodalmár, valamint a Naše malo nekome je sve elnevezésű jótékonysági csoport.


Városnapi díjazottak

Szeptember 1-jén három baba, két kislány és egy kisfiú látta meg a napvilágot a Szabadkai Közkórházban. Az újszülötteket és az édesanyjukat ajándékcsomaggal lepte meg Pásztor Bálint és Srđan Samardžić, a városi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja.

A gazdag városnapi műsorban latin válogatással mutatkozott be a Szabadkai Szimfonikus Zenekar, a hangversenyen Mavrák Béla világhírű tenor énekes működött közre. Két nagykoncertet is láthatott a közönség: Aco Pejović szerb folk-pop énekes és Fenyő Miklós magyarországi előadóművész fellépésére egyaránt sokan voltak kíváncsiak. A program része volt a nagyszabású tűzijáték is.

Szalai Attila és Hodolik Boglárka felvételei az ünnepség néhány emlékezetes pillanatát elevenítik fel. 


A Szabadkai Szimfonikus Zenekar fellépése


Fenyő Miklós remek hangulatú koncertje


Tűzijáték

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..