home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Várják az ételrecepteket
(re)
2010.02.24.
LXV. évf. 8. szám

A Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat az idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját. Ez alkalomból kiadásra kerül egy, a piaci árusok, illetve vásárlók által prezentált, ételrecepteket tartalmazó kiadvány.- Az a célunk, hogy a szakácskönyvünkben olyan ételek receptjei és elkészítési módja s...

A Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat az idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját. Ez alkalomból kiadásra kerül egy, a piaci árusok, illetve vásárlók által prezentált, ételrecepteket tartalmazó kiadvány.
- Az a célunk, hogy a szakácskönyvünkben olyan ételek receptjei és elkészítési módja szerepeljen, amelyek erre a vidékre jellemzőek, és amelyekhez a hozzávalók megtalálhatóak a mi piacainkon. Mivel Szabadka többnemzetiségű város, azt szeretnénk, ha minden itt élő népcsoport hagyományos ételeinek receptjei helyet kapnának benne - mondta Bodrogi Béla, a közvállalat igazgatója. - Ehhez kérjük a polgárok segítségét, méghozzá oly módon, hogy lejegyzik, és postán (Đura Đaković u. 23/1, Szabadka) vagy elektronikus formában elküldik nekünk az általuk kiválasztott étel receptjét és elkészítési módját. Ezt postán június 1-jéig tehetik meg, mi pedig cserébe a három legeredetibb recept beküldőjét gazdag, idény jellegű termékeket tartalmazó fogyasztói kosárral ajándékozzuk meg, ami egy hónapra elegendő egy négytagú család számára.
Az idén tízéves közvállalat eddigi munkájáról az igazgató elmondta: tevékenységük fő célja a piaci árusítás minél magasabb színvonalra emelése volt, továbbá a piacok állapotának javítása, kísérőobjektumok létrehozása stb.
- Az elmúlt tíz év legnagyobb eredményének talán azt tartjuk, hogy sikerült visszaszorítanunk az illegális, pontosabban a piactereken kívül történő árusítást - hallottuk továbbá Bodrogi Bélától. - Ezt a tendenciát a továbbiakban is igyekszünk megtartani, árusaink számára biztosítani az egészségügyi szempontból is kifogástalan körülményeket a tevékenységükhöz, a vevőink számára pedig a friss, hazai és egészséges áru megvásárlásának a lehetőségét.
Az igazgató elmondta még, hogy a piaci forgalomban nem mutatkozik jelentősebb visszaesés annak ellenére sem, hogy szinte gombamód szaporodnak városunkban is a bevásárlóközpontok. Ez elsősorban a vevőkör szokásainak, a vásárlók, az eladók és a piacigazgatóság közötti jó kommunikációnak köszönhető. Egyébként a szerbiai piacgazdálkodási vállalatok közül eddig csak a Szabadkai Piacok KKV kapta meg az ISO-szabványt, márciusban pedig nagy valószínűséggel átveheti majd az ISO 9000/2008 szabványt is.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..