home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Várhelyi a Batutban: Szerbia a régió legjobbja az oltási kampányban
2021.05.04.
LXXVI. évf. 17. szám
Várhelyi a Batutban: Szerbia a régió legjobbja az oltási kampányban

Koronavírus elleni védőoltásokat adományozott Szerbiának az Európai Unió. Ennek kapcsán látogatott Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos a belgrádi Batut Közegészségügyi Intézetbe.

1170 adag Pfizer/BioNTech koronavírus ellenni védőoltást adományozott Szerbiának az Európai Unió. Ennek kapcsán látogatott Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos és Jadranka Joksimović szerb eurointegrációért felelős miniszter a Batut Közegészségügyi Intézetbe.

Fotó: Fonet/Božana Pavlica

Várhelyi beszédében hangsúlyozta, Szerbia egy ilyen nehéz helyzetben sem feledkezett meg a nyugat-balkáni régió országairól, amelyeknek vakcinát adományozott, amikor szükségük volt rá. Felhívta továbbá a figyelmet arra, hogy aki csak teheti, oltassa be magát, ugyanis csak így vethetünk véget a járványnak.

Várhelyi Olivér néhány hónappal ezelőtt kezdeményezte az Európai Bizottságnál, hogy biztosítsanak vakcinát a nyugat-balkáni régiónak. Ezt már Jadranka Joksimović nyilatkozta az eseményen. Ezért 650 ezer adagnyi védőoltás jut majd a Nyugat-Balkánnak.

Forrás: Szerbiai RTV, Tanjug

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..