home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Várhelyi Olivér: Európa érdeke a Nyugat-Balkán segítése
2021.05.10.
LXXVI. évf. 18. szám
Várhelyi Olivér: Európa érdeke a Nyugat-Balkán segítése

Az Európai Bizottság bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős tagja a Kossuth Rádió műsorában kiemelte: a vakcinaszállítmányok segítséget jelentenek a Nyugat-Balkánnak, így ez nem vakcinadiplomácia.

Egy olyan segítség, amely a mi érdekünkben is áll, hiszen a gazdaságaink lassan összenőnek és rengetegen dolgoznak a nyugat-balkáni országokból az unióban, továbbá az újrafertőződés ellen is hatékony ez a segítség - tette hozzá Várhelyi. A régió továbbra is Európa-irányultságú, a lakosai is Európában szeretnék látni magukat. Az EU jövőjét alapvetően meghatározza a csatlakozási kérdés és a nyugat-balkáni bővítés az öt legfontosabb ügy egyike.

Fotó: Tanjug/Strahinja Acimovic

Forrás: hirado.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..