home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Várhatóan augusztus 1-jén megnyílik az Aquapark
Tóth Tibor
2023.06.13.
LXXVIII. évf. 23. szám
Várhatóan augusztus 1-jén megnyílik az Aquapark

Ma Palicsra látogatott Husein Memić idegenforgalmi és ifjúsági miniszter, akit a Víztorony előtt Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke, a Palics Park Kft. igazgatóbizottságának elnöke és Dencs Valéria, a Palics Park Kft. igazgatója fogadott. A küldöttség a Nagyterasz emeleti termében Palics további fejlesztési lehetőségeiről cserélt véleményt, majd megtekintette az Aquapark építési munkálatait. A sajtónak nyilatkozva Husein Memić idegenforgalmi és ifjúsági miniszter először megköszönte Pásztor Istvánnak a szívélyes fogadtatást, majd elégedettségét fejezte ki, hogy Palicson lehet.

— Alkalmam volt megismerkedni nemcsak a wellnessközpont kiépítésével kapcsolatos tudnivalókkal, hanem más jövőbeli tervekkel is. A szerb állam 959 millió dinárt fektetett be a wellnessközpont kiépítésébe, a beruházás összértéke 1,6 milliárd dinár. Nemrégiben Igor Mirović, a Tartományi Kormány elnöke közölte velem, hogy Vajdaság Autonóm Tartomány további 120 millió dinárt ad a munkálatok teljes befejezésére. Elvárásaink szerint augusztus 1-jén megnyithatjuk ezt a nagyon szép létesítményt. Érdekünk itt tartani azokat az embereket, akik eddig Magyarországra jártak át szebb aquaparkokba. A Szabadkára és Palicsra látogató turisták fele külföldről érkezik, célunk azonban a hazai turisták idevonzása és a külföldi turisták számának további növelése. Az elkövetkező időszakban összesen 16 millió eurót fektetünk be különböző beruházásokba a turisztikai infrastruktúra terén. Az eszközök nagy része a Duna-mellékre kerül. Hamarosan kiírjuk a közbeszerzési eljárást három nagy, egy-egy kevevári, fehértemplomi és újvidéki projektummal kapcsolatban. Felhívnám más önkormányzatok vezetőinek a figyelmét, hogy készítsenek projektumokat, mert a turizmusba való beruházást a következő évben is folytatni szeretnénk — mondta Memić.

Pásztor István elmondta, fontosnak tartja az idegenforgalmi miniszter látogatását, hiszen egyrészt Szabadka és Palics jó hírét viszi tovább, másrészt pedig az általa vezetett minisztérium volt a lebonyolítója annak a pénzügyi tranzakciónak, amely köztársasági forrásokból táplálkozik, de palicsi fejlesztésekben valósul meg.

— Az Aquapark építésére az elmúlt egy-másfél évben érkezett 6 millió euró a miniszter úr által vezetett minisztériumon keresztül jutott el hozzánk. Fontos, hogy legyen egy személyes kapcsolat, illetve a miniszternek legyen személyes tapasztalata arról, ami itt történik. A ma látottak és a megbeszélés alapján úgy gondolom, nincs szégyenkeznivalónk. Reméljük, az építési munkálatok július végéig befejeződnek, és reményeink szerint addig meglesz a működtető is, aki augusztus elején, mindannyiunk örömére és hosszú várakozást követően, megnyitja az Aquaparkot, és a létesítmény hozzáférhetővé válik a látogatók számára. Ezzel egy plusz-választásilehetőség áll a polgárok előtt. Eddig sokan Magyarországra jártak át hasonló tartalmakért, ezentúl pedig itt lesz a lehetőség, mely nem igényel határátkelést. Egy ilyen tartalom felépítése és funkcióba helyezése idevonzza a turistákat, akik nemcsak az Aquaparkot veszik igénybe, hanem ellátogatnak a városba, és vásárolnak, fogyasztanak is. Egyéb más, folyamatban lévő beruházásokról is beszélgettünk, melyek megvalósításához az anyagi eszközök rendelkezésünkre állnak. Keressük a kivitelezőt a víztorony felújítására, a közbeszerzési felhívás tíz nappal ezelőtt jelent meg. A felújításra vonatkozó tervdokumentáció és a felújításhoz szükséges mintegy 35 millió dinár is megvan. A palicsiak és a szabadkaiak látják, milyen állapotban van a víztorony, mely Palics egyik jelképe. Az idő kikezdte az építményt, az utolsó pillanatban vagyunk, hogy a hibák elhárításával visszaállítsuk eredeti formájába. Hamarosan folytatódik a járókövek lerakása a Prezident szállodától a valamikori Fontana étteremig, illetve a víkendtelepen is folytatódnak a munkálatok. Tizenegy épület bontása befejeződött, de az egész térség rendezése nem ért véget, még sok munka vár ránk — nyilatkozta Pásztor István az Aquaparkban folyó munkálatok megtekintése után.

 

Fényképezte: Tóth Tibor

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..