home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Varázslatos, régi kőház
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2020.07.15.
LXXV. évf. 28. szám
Varázslatos, régi kőház

Ezúttal a Hollandiában élő Ilse és Joseph házát mutatjuk be, melyet Franciaország déli részén vásároltak meg.

Csodálatos berendezéssel varázsoltak a 200 m2-es, kényelmes épületből otthont, noha ők maguk nem ott élnek, az ingatlant ugyanis turistáknak adják bérbe. A házhoz medence és pajta tartozik, és nem utolsósorban pazar kilátás nyílik belőle a hegyekre. A hely éghajlata élvezhető, és remek gasztronómiával párosul.

A kortárs dekorációval ékesített, régi kövekből épült ház tökéletesen illeszkedik a környezetbe, és a falak, gerendák szépsége elvarázsolja az odalátogatókat.

Mint említettem, a ház régi kövekből épült, melyeket látszólagosan kint és bent is meghagytak. A gerendák és az oszlopok is régiek, melyeket szintén megőriztek az eredeti formájukban a felújítás folyamán. A házat természetes kő, fa alkotja, és mindezt fehér, modern bútorokkal társították.

A nappali, a konyha és az étkező egy légtérben helyezkedik el a földszinten. A ház nincs túlzsúfolva, és akadnak benne régi bútorok is, például az új kanapéhoz egy régi dohányzóasztalt tettek. A konyhabútor modern és új, ehhez régi stílusú étkezőasztalt párosítottak, valamint modern, fehér székeket. A felszerelt konyhában modern gőzelszívó gondoskodik a főzéskor keletkezett pára elszívásáról. Dekorációs elemként minden helyiségben fonott kosarakat, gyertyákat és üvegdíszeket helyeztek el. Érdekes látványt nyújtanak a padlástérben kialakított hálószobák, ahol a mennyezeti gerendákat és a tetődeszkákat fehérre festették, ellenben az áthidaló gerendák és az oszlopok megmaradtak eredeti mivoltukban. A hálószobák ajtaja régi deszkákból készült. A szobák hangulata tehát ugyanolyan, mint a földszinti részben, mindenhol a fehér szín, valamint a fa és a kő dominál. A padlástérbe falépcsőn lehet feljutni a nappaliból.

Rendkívül érdekes kombinációt láthatunk a fürdőben is. A kőfalat itt-ott befestették fehérre, ám a modern, ovális alakú, középre helyezett kád melletti falat, illetve a padlót modern csempével burkolták. A helyiséget a hatalmas ablakból áradó fény teszi világossá. A mosdókagyló és az azt tartó bútor is modern. A falhoz egy régi létra van támasztva, mely dekorációs elemként és törülközőtartóként egyaránt funkcionál.

A ház külső falán meglátszik az idő nyoma. A régi fa nyílászárókat halványkékre festették, amivel fokozták a mediterrán hangulatot. A gangon megőrizték az eredeti kőpadlót.

A medence kéksége varázslatos látvány, remek időtöltést kínál a meleg napokon, és mivel az épület egy hegy tetején található, a medencéből remek kilátás nyílik a környező zöld tájra, melyben fürdőzés közben gyönyörködhetünk. Mindemellett csodálatos, hűvös terasz is tartozik a kerthez, ahol régi, fekete karosszékeket és natúr asztalt helyeztek el.

A gyönyörű háznak minden tartozéka a naturalizmus jegyeit viseli magán. A nyaralni vágyók bizonyára minden szegletét imádják, ugyanúgy, ahogy a tulajdonosok is már a vásárlás előtt beleszerettek.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..