home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Várakozó álláspont
2015.10.19.
LXX. évf. 41. szám

Egyre inkább felerősödtek azok a spekulációk, amelyek szerint napokon belül eldől az előre hozott általános választások kérdése, ráadásul újra a nyakunkon a tv-előfizetés.

Nekünk is kerítést kell emelnünk?

Ivica Dačić szerb külügyminiszter szerint országa az EU két oldaláról egyfajta szendvicsállapotba került. Míg délen a migránsokat átengedik, északon lezárják a határokat, és kerítést emelnek. A kérdés ebből fakadóan az, hogy ezek után Szerbiának is így kell-e cselekednie.     (Beta)

Minimálisra csökkentették a köztisztviselők napidíját

A szerb kormány elfogadta azt a rent, amely szerint a köztisztviselők a belföldi hivatalos útra az eddigi 2556 dinár helyett 150 dinárra jogosultak. A külföldi napidíjakat az eddigi 65 euróról 15 euróra csökkentették.     (Tanjug)

Piaci hangulat a kormányban

Egyre több miniszter van meggyőződve róla, hogy október 15-én Vučić miniszterelnök bejelenti a rendkívüli parlamenti választásokat. Mindezeket a sajtóértesüléseket Bratislav Gašić honvédelmi miniszter is megerősítette a Kurir napilapnak. „A személyes véleményem az, hogy ki kell írni a választásokat. Ettől függetlenül a miniszterelnök jobban átlátja a helyzetet, s én minden döntését támogatom” — mondta a honvédelmi miniszter. Milan Nikolić politikai elemző szerint Vučić egy esetleges kormányátalakítással is meg tudna szabadulni a kellemetlenkedő minisztereitől, de egy új választással jóval nagyobb legitimitást nyerne az újabb reformok végrehajtásához.     (Kurir)

Behajtják a tv-előfizetést

Dragan Bujošević, a Szerbiai Rádió és Televízió (RTS) vezérigazgatója kijelentette, hogy a televízió-előfizetést törvényi úton fogják majd behajtani. A vezérigazgató szerint az országban 2,8 millió leendő előfizetőt regisztráltak, s a mostani elemzések alapján 500 000-re tehető azoknak a száma, akik nem fogják tudni kifizetni a havi 500 dinárt.     (Beta)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..