home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Ványa bácsi étterme
Talpai Lóránt
2022.03.31.
LXXVII. évf. 13. szám
Ványa bácsi étterme

Már meg is kezdte működését az orosz McDonald’s — Fenyegető üzenetek a kárpátaljai magyaroknak — Berlin elutasítása

Már meg is kezdte működését az orosz McDonald’s

Megnyílt Moszkvában a Ványa Bácsi nevű új, orosz gyorsétteremlánc első üzlethelyisége. A szabadalmi kérelmet bő két héttel ezelőtt nyújtották be. A Ványa Bácsi logója úgy jött létre, hogy a McDonald’s ikonikus M betűjét 90 fokban elforgatták és egy kicsit átalakították, így lett belőle egy B betűre hasonlító jel, mely a cirill ábécé V (mint Ványa) betűjének felel meg. Az étterem megnyitásáról készített videón egy olyan dallam is hallható, amely a McDonald’s I’m lovin itjére hasonlít, valamint szintén az amerikai nagyvállalatot idézi az is, hogy az étterem ablakán a hagyományos M betűs logó látható. A McDonald’s a háború kezdete után nem sokkal jelentette be, hogy felfüggeszti működését Oroszországban. Az utolsó napokon kígyózó sorok álltak az éttermei előtt, és ebbe a piaci résbe próbál most betörni az orosz Ványa Bácsi.


Fotó: You Tube

 

Fenyegető üzenetek a kárpátaljai magyaroknak

Nem szabad felülni a provokációnak — közölte Bocskor Andrea fideszes európai parlamenti képviselő, a kárpátaljai magyarokat ért fenyegetésre reagálva. Mint ismeretes, a múlt héten Ukrajna magyarlakta területein sokan kaptak fenyegető üzeneteket. A kárpátaljai magyar képviselő elmondta: feljelentést tettek, a hatóságok pedig már nyomoznak. Bocskor Andrea egyúttal józanságra és felelősségteljes megnyilvánulásokra szólította fel a baloldali magyar politikusokat, akiknek egyes kijelentéseit a gyűlölködő ukrán nacionalisták a kisebbségi magyarokkal szemben is felhasználhatják. A hírhez kapcsolódik, hogy Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes rendkívül felelőtlenül és meglehetősen aljas módon hangoztatta azt a feltételezést, hogy a magyarok csendben az ő Kárpátaljájukról álmodoznak.

 

Berlin elutasítása

Németország továbbra is elutasítja az Oroszország ellen az ukrajnai háború miatt bevezetett büntetőintézkedések kiterjesztését az energiaszektorra — tette világossá Olaf Scholz kancellár. A kormányfő a berlini hivatalában az Európai Parlament elnökével, Roberta Metsolával megtartott sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, hogy elfogadható kompromisszumnak tartaná-e az orosz szén- és olajimport leállítását, kijelentette, hogy a német álláspont változatlan. Mint mondta, az energiaembargót elutasító álláspontot foglal el „sok-sok más tagország is, melyek nagyon függnek az orosz szén-, földgáz- és olajimporttól, még Németországnál is erősebben”, és „senkit nem szabad magára hagyni”. Scholz kiemelte: számolni kell azzal, hogy az ukrajnai háború elhúzódik, ezért olyan szankciókat kell alkalmazni, amelyek hatásait a tagállamok hosszabb távon is képesek elviselni.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..