home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Vándorkiállítás a környezetvédelemért
Koncz Erzsébet
2012.03.21.
LXVII. évf. 12. szám
Vándorkiállítás a környezetvédelemért

A bácsföldvári Svetozar Marković Általános Iskola diákjai harmadszor vesznek részt a Kárpát-medencei SzékelyKapuk - ZöldKapuk környezetvédelmi pályázaton. A mórahalmi EMF Alapítvány által szervezett pályázat mottója: ''A kapu két világ határa, az egyikben Te laksz!”Az első...

A bácsföldvári Svetozar Marković Általános Iskola diákjai harmadszor vesznek részt a Kárpát-medencei SzékelyKapuk - ZöldKapuk környezetvédelmi pályázaton. A mórahalmi EMF Alapítvány által szervezett pályázat mottója: ''A kapu két világ határa, az egyikben Te laksz!”
Az első fordulón már túl vannak a tanulók. A betlehemi játékok bemutatásának célja a hagyományápolás volt.
A pályázat második részében környezetvédelemről szóló plakátok készültek. A tanulók aktuális témákat dolgoztak fel, úgymint a globális felmelegedés okai és hatása, veszélyeztetett állatfajok megóvása, a környezettudatos élet, az alkalmazkodó építészet, a környezetbarát háztartás stb.
A gyerekek nagy lelkesedéssel gyűjtötték az anyagot, rajzoltak, festettek, és még a téli szünidőben is bejártak az iskolába, hogy idejére elkészüljenek a munkával. Nem csoda, hiszen minként minden versenynek, ennek is tétje van: a díj egy mórahalmi vagy adriai nyaralás.
Az elkészült pályamunkákat már kiállították a bácsföldvári iskolában, a könyvtárban, az óbecsei Népkönyvtárban, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben és a péterrévei könyvtárban is.
Rózsa Márta tanítónő és Deák Szlancsik Enikő magyartanárnő irányításával a Totyogó pingvinek elnevezésű csoport (Soltis Paulia, Nagy Karolina, Novák Tamás, Gyurcsik Emese, Székely Zsófia, Mák Szilárd, Radátovics Kinga, Acsai Noémi, Bankó Szebasztián, Székely Áron, Varga Mihály és Balázs András) az élő természet megismerésére, védelmére és a gondoskodás fontosságára szeretné felhívni a kiállítás közönségének a figyelmét.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..