home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Van kinek továbbadni az anyanyelvünket
CS. BERÁK Benitta
2013.01.30.
LXVIII. évf. 5. szám
Van kinek továbbadni az anyanyelvünket

Tiszaszentmiklóson a magyar kultúra napja alkalmából megtartott ünnepség telt ház előtt zajlott a helybeli vadászotthon. A maroknyi magyarság ügyét nem hagyják veszni, hanem felkarolják a helybeli kultúrkör és egyháztanács oszlopos tagjai. Masa Tamás plébános köszöntő szavai nemcsak a vendégeknek, hanem a jelen levő fiatal pedagógusoknak és a kicsinyeknek is szólt.

Tiszaszentmiklóson a magyar kultúra napja alkalmából megtartott ünnepség telt ház előtt zajlott a helybeli vadászotthon. A maroknyi magyarság ügyét nem hagyják veszni, hanem felkarolják a helybeli kultúrkör és egyháztanács oszlopos tagjai. Masa Tamás plébános köszöntő szavai nemcsak a vendégeknek, hanem a jelen levő fiatal pedagógusoknak és a kicsinyeknek is szólt. Beszédében hangsúlyozta, a ránk hagyott anyanyelvet nemcsak hirdetnünk, ápolnunk, hanem tovább is kell adnunk. Van kiért ügyködnünk, hiszen itt vannak velünk a gyermekek. 
A műsorban fellépett a helybeli asszonykórus, az óvodások Pintér Anica óvónő felkészítésében, valamint a felsős diákok Vas Sarolta magyartanárnő vezetésével. A rendezvényen Balázs Ferenc csókai polgármester és munkatársai is részt vettek. A helybeli fellépők és a megjelent gyerekek a csókai művelődési és oktatási központ támogatásával ajándékban részesültek.
A rendezvény védnöke volt még a helyi közösség, valamint a kultúrkör az egyháztanáccsal együtt. Nekik hála a vendégeket finom halászlével lettek megkínálva a plébánián. 

Szöveg és fotó: Cs. Berák Benitta

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..