Van jövője az idegenforgalomnak Törökbecsén
Zséli Ágnes
2021.04.08.
LXXVI. évf. 14. szám
Van jövője az idegenforgalomnak Törökbecsén

Nemrégiben Törökbecsére látogatott Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár. A Saša Maksimović polgármesternél megtartott, rövid megbeszélésen elsősorban a pályázási lehetőségekről, valamint a bánáti település gazdasági és idegenforgalmi fellendítéséről esett szó. Törökbecse izgalmas helyszín azoknak, akik Vajdaságban keresnek turisztikai tartalmakat.

A helyiek büszkék a történelmi örökségre, és örömmel várják az odalátogatókat. A tartalmak fenntartásához azonban támogatásra van szükség, és a község gazdaságát is fejleszteni kell. A munkamegbeszélésen a többi közt az is elhangzott, hogy az elmúlt négy évben az illetékes titkárság a bánáti község gazdasági és idegenforgalmi tevékenységét 22 millió dinárral segítette, mely keretösszeg a jövőben még nagyobb lesz majd.


A törökbecsei Glavaš-ház

Törökbecse község egyébként számos turisztikai látványossággal dicsekedhet. Itt található a Tisza menti kisváros múltját megidéző, valamikori aracsi községháza, az aracsi pusztatemplom, a településtől mintegy 12 kilométerre lévő, 7000 éves, neolitikus Borjas település régészeti lelőhely, a középkorban fontos stratégiai szerepet betöltő Becse vára, melynek régészeti kutatásait tavaly kezdték meg, sőt a felújításra váró, mintegy 300 éves nagy magtár épülete is.

— Mind a gazdaság, mind az idegenforgalom területén Törökbecse számíthat az illetékes titkárság támogatására — nyilatkozta a tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár. Azt is kiemelte, hogy titkárságuk teljes egészében készen áll a segítségnyújtásra, hiszen rendkívül fontosnak tartják az örökség megóvását. Véleménye szerint nagyon lényegesek a hagyományok, hiszen egyáltalán nem beszélhetünk jövőről, ha nem ismerjük a múltat, a történelmet.

A gazdasági és az idegenforgalmi tevékenységek fellendítése céljából Törökbecse Önkormányzata összesen 2,5 milliárd dinár értékben több projektumtervet dolgozott ki, melyekkel a jövőben az illetékes minisztériumnál és a tartományi titkárságnál is pályáznak — hangsúlyozta Saša Maksimović polgármester.

— Kitűnő hír, hogy az úgynevezett keleti ipari övezetben telkeket adtak el. Eszerint a településünkre hamarosan beruházók érkeznek, ami a helybelieknek munkalehetőséget nyújt majd. A további terveinket mindenképp szeretnénk megvalósítani, ehhez viszont anyagi segítségre, támogatásra van szükségünk. A pénzt a vízvezeték-hálózat felújításának a folytatására, a szennyvíztisztító berendezés beszerzésére, a közlekedési, közművesítési beruházásokra, a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésének bővítésére fordítanánk. Mindemellett pedig tervbe vettük a helyi egészségház épületének teljes felújítását is.

A tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkárság 9 millió dináros keretösszeggel támogatta a beodrai Ranko Žeravica Múzeum létrejöttét, mely a helyi kosárlabda-legendának állít emléket.

A felújításra váró nagy magtár

Fényképezte: Zséli Ágnes

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..