home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Válságstáb: 500 fő a létszámkorlát, engedélyezik a banketteket
Szerbiai RTV
2021.06.15.
LXXVI. évf. 23. szám
Válságstáb: 500 fő a létszámkorlát, engedélyezik a banketteket

A válságstáb ülésén döntés született arról, hogy az üzletek és a boltok korlátlanul fogadhatják a vásárlókat, akárcsak a kávézók, éttermek kerthelyiségei. A zárt vendéglátóhelyeken éjszaka 1 óráig maradhatnak a vendégek, és ismét szólhat zene is.

A számos enyhítés mellett döntöttek arról is, hogy a sporteseményeken szurkolók is részt vehessenek. Nyílt területen a befogadóképesség 50 százaléka, a zárt térben 30 százaléka telhet meg nézőkkel.

A létszámkorlátot nyílt és zárt térben is 500 főre emelték, ami azt jelenti, hogy a ballagási ünnepségeket és a banketteket is meg lehet tartani. Zárt térben azonban továbbra is kötelező a maszkviselés.

Amennyiben 500-nál több személyt befogadó eseményt szerveznek, azt csak a stáb különleges engedélyével lehet megtartani.

Az enyhítéseket a stagnáló számok tették lehetővé, valamint az, hogy jelenleg kevesebb mint 500 koronavírus-fertőzött személy tartózkodik kórházban - jelentette be az ülést követően Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár.

„Ami a sporteseményeket illeti, a válságstáb javaslata az, hogy a szerb kormány enyhítsen a sporteseményekkel kapcsolatos eddigi korlátozásokon, és hogy hosszú idő után engedje meg a közönség jelenlétét is a stadionokban, minden olyan sporteseményen, ami Szerbia területén történik. A nyílt stadionokban a befogadóképesség 50 százalékát, a zárt csarnokokban pedig 30 százalékát tölthetik meg, természetesen minden járványügyi intézkedés betartásával, amelyek speciálisan ezekre a szituációkra lesznek szabva.”

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..