Valódi roma muzsika kortárs hangzással az Akusztik színpadán

Valódi roma muzsika kortárs hangzással az Akusztik színpadán

Igazán különleges zenekar érkezik hétfőn este az Akusztik színpadára. A Romano Drom dalai ezer közül is felismerhetőek egyedi hangzásuknak köszönhetően. A zenekar egyedülálló fúziós zenéje – melynek szerzője ifj. Kovács Antal – az évszázados roma zenei hagyományt vegyíti a katalán rumbával, arab és balkáni pop ritmusokkal, valamint a dob és más hangszerek érdekes harmóniáját társítja a tradicionális hangzással. Nem idegen tőlük az akusztikus hangzás, hiszen alapvetően akusztikus hangszerekre épül a zenéjük, azonban az Akusztik felvétele mégis különleges volt a számukra több szempontból is.

„Próbáltunk kicsit elszakadni a szokásos koncertműsorunktól, bekerült néhány olyan dal is, amelyet már nagyon régen nem adtunk elő” – kezdte a Romano Drom, a fiúk arra is kitértek, hogy milyen volt a felvétel az A38 Hajón közönség nélkül: – „Ez egy teljesen szokatlan helyzet, mert a koncertek általában a közönség reakcióira épülnek: az együttlétre, a közös örömre. Ettől eltekintve remekül éreztük magunkat”.

 

 

A koncerten Müller Péter Sziámi is csatlakozott hozzájuk, akihez régi barátság fűzi a zenekar tagjait:

„Készítettünk már együtt közös dalt is, valamint a Somnakaj című roma musicalnek ő a szövegírója, Kovács Antal zenekarvezető pedig a zeneszerzője. Péter a musicalbe nagyon sok Romano Drom dalhoz írt magyar szöveget. Nagy öröm volt számunkra, hogy most közösen adhattunk elő egy AndFriends dalt, amely a szeretetről szól. Mi lehet fontosabb annál?”- tették hozzá a zenekar tagjai.

 

A Romano Drom Akusztik 2020. május 24-én 22:00 órai kezdettel hallható a Petőfi Rádióban, majd egy nappal később május 25-én hétfőn, 22:15-kor a teljes koncert látható lesz az M2 Petőfi TV-n.

 


A fotón  ifjabb Kovács Antal zenekarvezető  a Romano Drom koncertjén a 28. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében rendezett Budapest Ritmo fesztiválon az Akvárium klubban 2019. október 4-én (MTI/Mónus Márton)

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Média rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Valódi roma muzsika kortárs hangzással az Akusztik színpadán
Média
  • Hét Nap Online
  • 2020.05.29.
  • LXXV. évfolyam 22. szám
Facebook

Támogatóink