home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Vállalkozói szárnybontogatás
Martinek Imre
2021.02.11.
LXXVI. évf. 5. szám
Vállalkozói szárnybontogatás

A torontálvásárhelyi Becsei család hentesboltja 2020. december 23-án nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt. Helyszínileg ugyan eléggé távol a faluközponti nyüzsgéstől, de ettől azért még odatalálnak a „kuncsaftok”. No meg az újságírók is. Ki hamarabb, ki utóbb.

Nekünk ezúttal történetesen a 2-es sorszám jutott. Ami magyarán annyit tesz, hogy mire előzetes időpont-egyeztetés után megérkeztünk hozzájuk azon a hószállingózós januárderéki délutánon, a világhálós videómegosztón már fent volt a községbéli tévés kollégák összefoglalója.

Szerencsénkre aznap egy viszonylag laza munkanapot fogtunk ki. Így aztán amíg az inas mosogatott, a rangidős mester pedig a kolbásznak való húst darálta, a bejegyzett vállalkozás fiatal tulajdonosa dióhéjban nekünk is újramesélte a történetet. A Becseiek generációkon át dédelgetett álmáról, melynek egyre nagyobb bizonyossággal körvonalazódó megvalósulását immár a Prosperitati Alapítványnál elnyert pályázati támogatás is erősíti. Az odaítélt összegből a család a hentesáruja elkészítéséhez szükséges munkagépeket tervezi korszerűsíteni. Időközben pedig változatlan szorgalommal folyik a megkezdett munka. Tempós, családi összefogódzással, a gazdálkodási feladatok pontos leosztásával. Mint mondják, sajnos gyakran így is öreg este van már, mire elvégződnek. Másképp viszont aligha lenne lehetséges haladniuk egyről a kettőre. A saját nevelésű/hizlalású jószágállomány körüli teendők, továbbá a naponkénti vágások előkészítése jobbára az ifjabbik Zoltán hatáskörébe tartozik. A család huszonegy éves fiúgyermeke ő, akit az általánosban is inkább a gyakorlati dolgok érdekeltek, mintsem a száraz elmélet. Tudom, hiszen diákom volt. Az édesapja pedig óvodás társam. Hajdanán. Sok-sok évtizeddel ezelőtt. Az idősebbik Zoltán. A családapa. Jelen állásban a Becsei hentesüzem helyi ízeinek, háztáji specialitásainak (abált szalonna, bőrsajt, véres, kásás, rizses és májas hurka, különféle füstölt húsáruk) szakavatott mestere. Tarsolyában csaknem harmincéves aktív munkatapasztalattal. Teljessé téve mindezt a felbecsülhetetlen értékű apai útbaigazításokkal. Mert bizony, ha olykor-olykor szorul a kapca, János nagyapa ma is besegít a családnak. Annál is inkább, mert maga is hentes volt. Az ő megboldogult édesapja nemkülönben. Az idősebb Becsei János. A hentesüzem háztáji termékeinek értékesítésére hivatott családi kisboltot a fiatal családanya, Hajnalka vezeti.

Hétfőtől szombatig 8 és 12, illetve 14 és 18 óra között, vasárnaponként pedig 8 és 11 óra között van nyitva a bolt. A torontálvásárhelyi Rákóczi Ferenc utca 74. címen.

A termékpaletta vizuális lenyomatát a vállalkozás Facebook-profiljáról kölcsönöztük.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..