home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Vállalkozások közötti kapcsolatteremtés
Zséli Ágnes
2022.06.07.
LXXVII. évf. 22. szám
Vállalkozások közötti kapcsolatteremtés

Az együttműködés további erősítése, fejlesztése volt a központi témája annak az üzleti fórumnak, amelyet a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara képviselői szerveztek a bánáti, bácskai, bosznia-hercegovinai kamarák szakembereivel, önkormányzatok vezetőivel Törökbecsén. Az eseményt a bánáti település Községi Művelődési Házának multifunkcionális termében tartották meg azzal a céllal, hogy megoldásokat, anyagi forrásokat találjanak az idegenforgalmi, közmű- vagy más gazdasági fejlesztésekre, melyek a jövőben mindenképp hozzájárulnak majd főként a vajdasági, szerbiai, sőt, a bosznia-hercegovinai régiók fellendítéséhez is.

A mintegy 330 000 regisztrált vállalkozást számláló Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara képviselőivel folytatott megbeszélésen a 2019-ben nyitott törökbecsei iroda eddigi eredményeiről, a jelenlegi helyzetképről, valamint a tervekről beszéltek.

— A többéves szoros együttműködés hamarosan meghozza a gyümölcsét — nyilatkozta Kismárton Ottó, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara törökbecsei információs irodájának vezetője. — Törökbecsén a közeljövőben fejlesztésekre lehet számítani. A bánáti községben ugyanis a befektetők főleg a varrodák iránt érdekeltek. Ennek oka pedig az, hogy a magyar vállalatok közül többen Ukrajnában dolgoztak, de a háború sajnos megtette a magáét, ami miatt most nem piac után kutatnak, hanem termeléshez keresnek újabb helyszínt.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával való gyümölcsöző együttműködés lehetőségeket tud teremteni az itthon maradáshoz is. Link Lajos, a törökbecsei Aracs Turizmus vezetője kiemelte, a helyi iroda az itteni lehetőségeket Magyarország, sőt, Európa felé tárja fel.

— Nyitott a lehetőség a fiatalok számára, ez pedig hozzájárul ahhoz, hogy nem kell elvándorolniuk. Itthon maradhatunk, a szaktudásunk, nyelvtudásunk a híd, mely összeköt bennünket, és mindez európai szintű életlehetőséget tud idehaza nyújtani. Európát hozhatjuk el Vajdaság és Szerbia részére.

Bornemisza Miklós, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Nemzetközi és Külgazdasági Kollégiumának alelnöke kiemelte, a szerbiai és a magyarországi vállalkozások közötti kapcsolatteremtés a siker útja.

— Azzal akarunk hozzájárulni egy üzleti sikerhez, hogy mi már tudjuk, az unió környékén miként kell vállalkozni, mit kell tenni ahhoz, hogy megkapjuk azokat a támogatásokat, amelyek nélkül nagyon nehéz az unió elvárásait teljesíteni.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara képviselői Törökbecsén kívül Kevevárán és Deliblátón is tartottak üzleti fórumot.

Fényképezte: Zséli Ágnes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..