Vali néni pályázata
Hét Nap
2021.03.03.
LXXVI. évf. 9. szám
Vali néni pályázata

Kedves Gyerekek!

A Hét Nap az idén ünnepli a 75. születésnapját, ezért szeretnénk, ha még szebbé, színesebbé tennétek ezt a jelentős évfordulót. Arra kérünk benneteket, hogy segítségetekkel állítsunk méltó emléket Burkus Valériának (1917—2006), mindenki Vali nénijének, aki hosszú évtizedeken át volt gyermekrovatunk, a Jó Pajtás szerkesztője, mindenese.

Hogy ezt miként tehetitek meg?

Ha ÓVODÁSOK vagy KISISKOLÁSOK (1—4. osztály) vagytok, rajzoljatok nekünk. Bármilyen technikával és méretben készülhet munkátok, a lényeg, hogy VÁROSOTOK, FALVATOK, TELEPÜLÉSETEK szerepeljen rajta. Maga a helység vagy a legkedvesebb utcátok, épületetek, esetleg a játszóteretek, egy emlékmű, falu- vagy városrészlet stb. Bármi, amitől a hely, ahol éltek, igazán az otthonotokká vált. Hiszen Vali néni nagyon szerette Szabadkát, minden csendes, kis utcáját, nyüzsgő terét — itt érezte igazán otthon magát.

Ha FELSŐ TAGOZATRA (5—8. osztály) jártok, akkor ragadjatok tollat/billentyűzetet, és írjatok olyan VICCES TÖRTÉNETET, amely a családotokkal esett meg. Mert Vali néni számára a család volt a legfontosabb — kedves, mosolyfakasztó történeteit Muksi mesék című kötete őrzi az utókornak.

Kérjük, munkátokon tüntessétek fel az alkotásotoknak általatok adott címét, a neveteket, óvodátok/iskolátok nevét, korotokat/osztályotokat, felkészítőtök nevét, egy telefonszámot, illetve e-mail-címet, melyen elérhetünk benneteket. Merthogy egy szülinap nem az igazi ajándék nélkül, ám ezúttal az ünnepelt, vagyis mi ajándékozunk — mindhárom kategóriában három-három értékes nyeremény várja a legszebb, legjobb munkák készítőjét. Azt, hogy kik lesznek a legjobbak, zsűri dönti majd el.

A rajzokat a Hét Nap szerkesztősége, Ago Mamužić u. 11/I. Pf. 75, 24000 Szabadka címre várjuk — VALI NÉNI PÁLYÁZATA megjelöléssel. A fogalmazásokat szintén küldhetitek levélben ugyanerre a postacímre, illetve a valinenipalyazata@gmail.com e-mail-címre is.

A beküldési határidő 2021. május 7-e. Az eredményhirdetés és a díjátadás időpontja a járványhelyzet alakulásának függvénye.

Köszönjük, ha elfogadjátok meghívásunkat erre a közös ünneplésre. Tartsatok velünk minél többen!

 

Tóth Lívia, a Hét Nap fő- és felelős szerkesztője

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Pályázat rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..