home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Választásokra készül a VMSZ Kupuszinán
JANOVICS Diana
2013.02.13.
LXVIII. évf. 7. szám
Választásokra készül a VMSZ Kupuszinán

A VMSZ Ifjúsági Szervezetének kupuszinai testülete február 2-án kampányestet szervezett a február 17-ei helyhatósági választások előtt. A megjelenteket Janovics Mária, a tagozat elnöke köszöntötte.

Arra buzdított minden fiatalt, hogy szavazzon a VMSZ listájára annak érdekében, hogy a falu fejlődése folytatódhasson. A helyi közösség mindig is támogatta a fiatalokat és megmozdulásaikat, rendezvényeiket. Közös munkájuk egyik eredménye a nemrég elkészült ipari parkot bemutató kisfilm, mely a világhálón is megtekinthető: http://www.youtube.com/watch?v=1-_xH4osLYI

Pásztor Bálint köztársasági parlamenti képviselő, a VMSZ frakció-vezetője előadóként volt jelen a kampányesten. Elégedettségét fejezte ki a helyi fiatalok közéletbeli szereplését illetően, a reményét pedig arra vonatkozóan, hogy ezáltal a falu javát szolgálják majd, hiszen az ilyen kis közösségekben a helyi közösségeknek óriási szerepük van a falu fellendítésében. Ismertette azt az erőfeszítést is, amelyet a kis értékű lopások 15 000 dinárról 5000 dinárra való csökkentése érdekében tettek. Kitért a legújabb mezőgazdasági törvényre, és arra, hogy több módosítási javaslatukat sikerült törvénybe iktatni, köztük a legfontosabb pedig: hogy a területalapú támogatások feltételéül a földterület nagyságát 100 hektárban maximálták. Végezetül arra buzdította a helyieket, hogy támogassák a VMSZ helyi listáját.
Joó Horti Lívia, az MNT közoktatási bizottságának elnöke az MNT közoktatási stratégiáját ismertette. Kitért a támogatási rendszerre, és arra biztatta a fiatalokat, hogy éljenek ezekkel a lehetőségekkel. A legfontosabbnak mégis a tanulást, az alapos felkészültséget tartja, mert mint elmondta: csak akkor beszélhetünk sikertörténetről, ha az MNT igyekezetéhez a diákok szorgalma is társul.
Az összejövetel végén Molnár Keri Erzsébet, a lista vezetője elmondta: ott szeretné folytatni a munkát, ahol Péter István, a helyi tanács eddigi elnöke abbahagyta, illetve folytatni az elmúlt időszak eredményeit, sikereit. Nyertes pályázatok, kidolgozott tervek, elkezdett munkák várnak rájuk, az út tehát ki van jelölve — végig kell tehát rajta menni.
Csíkos János, a Tartományi Egyéni Lista jelöltje ismertette, hogy Apatin község lakosságának a 11%-a magyar, illetve hogy tisztában van az esélyeikkel, de alternatívát kínálnak a magyar választóknak.
Pelt Ilona, a VMSZ nyugat-bácskai körzetének elnöke megköszönte Péter Istvánnak és az eddigi tanácstagoknak a munkát, és további sok sikert, kitartást kívánt.
 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..