home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Választási hírek
2020.06.22.
LXXV. évf. 25. szám
Választási hírek

Orbán Viktorral találkozott Pásztor István — A tartományi sorrend: SZHP, SZSZP, VMSZ — Szabadka: Az SZHP 41,72 százalékkal az első, a VMSZ 29,43 százalékkal a második — Dr. Pásztor Bálint üzenete a szabadkaiakhoz

Orbán Viktorral találkozott Pásztor István

Az összefogásban rejlik nemzetünk legnagyobb ereje – írta közösségi oldalán Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, miután Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel találkozott ma Budapesten. Hozzátette, megköszönte a magyar miniszterelnöknek mindazt a mérhetetlen támogatást, amellyel a vajdasági magyarságot történelmi győzelemhez segítette. Közösségünk választási eredménye az egész nemzetnek szóló üzenet – olvashatjuk Pásztor István bejegyzésében.


Facebook/Benkő Vivien Cher (Miniszterelnöki Kabinetiroda)

A tartományi sorrend: SZHP, SZSZP, VMSZ

A nem végleges eredmények szerint 7 lista lépte át a küszöböt a tartományi parlamenti választásokon – tájékoztatott a ma 19 órakor megtartott sajtótájékoztatóján a Vajdasági Választási Bizottság.

A Szerb Haladó Párt 62,50 százalékot, a Szerbiai Szocialista Párt 10,83 százalékát, míg a Vajdasági Magyar Szövetség 10 százalékot szerzett. A további adatok azt mutatják, hogy a Vajdasági Front a szavazatok 5, a Szerb Királyság Megújhodási Mozgalma és a Söprű 2020 nevű szervezetek egyaránt 4,17, míg a Szerb Radikális Párt 3,33 százalékát tudhatja magáénak.

A részvételi arány a tartomány területén 51,45 százalékos volt. Az említett adatok a 79,97 százalékos feldolgozottságot mutatják.

 

Szabadka: Az SZHP 41,72 százalékkal az első, a VMSZ 29,43 százalékkal a második

Nyilvánosságra hozták a szabadkai önkormányzati választás végleges eredményeit – számolt be Kovács Károly, a szabadkai Városi Választási Bizottság tagja a Pannon RTV Közügyek című hírháttér műsorában.

A listákra leadott szavazatok alapján megállapították a mandátumok számát. A választásokat a Szerb Haladó Párt nyerte Szabadkán, a második legtöbb szavazatot pedig a Vajdasági Magyar Szövetség szerezte meg.

A Szerb Haladó Párt a 41,72 százalékos eredményével, 31 mandátummal rendelkezik. A Vajdasági Magyar Szövetség 29,43 százalékkal 22 mandátumot kapott. Az Orosz Párt 1,66 százalékot ért el, és mivel kisebbségi listáról van szó, ez egy mandátumot jelent. A Szerbiai Szocialista Párt 5,29 százalékot ért el, és 4 mandátumhoz jutott. A Bácskai Bunyevácok Szövetsége 3,05 százalékot, illetve két mandátumot, a Vajdasági Front 5,15 százalékot és 3 mandátumot harcolt ki magának. A Maglai Jenő vezette Szabadka Polgári Mozgalma 6,21 százalékkal 4 mandátumot tudhat magáénak. A Szerb Radikális Párt nem lépte át a küszöböt. A Horvát Demokratikus Fórumnak az 1,26 százalékkal nincs mandátuma.

 

Dr. Pásztor Bálint üzenete a szabadkaiakhoz

Tisztelt Szabadkaiak! Terveinket, álmainkat meg fogjuk valósítani!

Számíthatnak rám az elkövetkező években itt, Szabadkán is! – írta Facebook-bejegyzésében dr. Pásztor Bálint. A Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai listavezetője köszönetet mondott mindenkinek, aki a VMSZ-re szavazott, és hangsúlyozta, városi szinten 22 mandátumot sikerült szerezniük, és ezzel az eredménnyel jelentősen megerősödve kerültek ki a választási megmérettetésből. Emlékeztetett, utoljára 2004-ben volt több mandátuma a VMSZ-nek, ami akkor a polgármesteri tisztség megszerzését jelentette. Továbbra is Önökkel vagyok és Önökkel maradok még akkor is, ha nem polgármesterként. Írjuk együtt tovább Szabadka történetét! – zárta gondolatait a VMSZ szabadkai listavezetője.


(A Pannon RTV alapján)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..