home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Vakáció Palicson
2023.07.05.
LXXVIII. évf. 27. szám
Vakáció Palicson

Az idén kilencedik alkalommal szervezték meg a palicsi nyári napközit, melynek ezúttal is a helyi Miroslav Antić Általános Iskola ad otthont. A Palicsi Magyar Művelődési Egyesület szervezésében létrejött napközi táborba mindennap körülbelül hatvan gyermek érkezik, nemcsak Palicsról, hanem a környező településekről, Ludasról, Hajdújárásról és Szabadkáról is. A június 26-ától július 7-éig, illetve az augusztus 14-étől 25-éig tartó napköziben 9-től 13 óráig különféle foglalkozások várják a gyerekeket.

— Az idén is az 5-től 15 éves korosztályt öleli fel a napközi, tehát főleg ovisok és általános iskolások vannak jelen. A napközit azért szeretik a gyerekek, mert a kisebbek számára is vannak kézműves-foglalkozások, agyagozunk, csuhézunk, bőrözünk, papírozunk, gyöngyözünk, gyapjúból karkötőt készítünk, manóházakat alkotunk, újrahasznosítunk, és természetvédelemmel is foglalkozunk, ennek keretében próbáltuk az iskolaudvart is szebbé tenni. A nagyobbak a sportpályákon szeretnek lenni, focizással, métázássál, számháborúzással töltik el a délelőttöt. Sok olyan gyermekünk van, akik évek óta visszajárnak. Egyik foglalkozás sem kötelező, vannak régi programok, amelyeket évről évre kérnek a gyerekek, de igyekszünk újakban is gondolkodni, hogy változatosak legyenek az itt töltött órák. Az itt elkészített alkotásokat a nap végén a gyerekek hazavihetik magukkal. Természetesen a játszótér is a rendelkezésünkre áll, és kint vagyunk a szabad levegőn, ha nem esik az eső — tudtuk meg Arnold Ildikó tanárnőtől, aki a tábor állandó önkéntese.

A táborban 5-6 felnőtt foglalkozik a gyerekekkel, ezek között vannak tanárok és iparművészek is, a felnőtteknek pedig középiskolás fiatalok segítenek.

A táborban a gyerekek uzsonnát kapnak. A részvételi díj egy napra egy gyermek esetén 300 dinár, testvérek esetén 500 dinár, míg három testvér esetén 600 dinár.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..