home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Vajdaságiak a Junior Prima díjasok között
2021.10.11.
LXXVI. évf. 40. szám
Vajdaságiak a Junior Prima díjasok között

Átadták a Junior Prima díjakat Budapesten népművészet és közművelődés kategóriában.  A szakmai szervezetek jelöléseiből az öt tagból álló zsűri tíz, harminc év alatti díjazottat választott ki, akik saját területükön a legeredményesebbnek bizonyultak.

A díjazottak: Babcsán Bence népzenész, Cseszák Zsombor népzenész, zenetanár Óbecséről, a Fokos zenekar tagja, Eitler Ágnes néprajzkutató, Gerencsér Enikő kékfestő, Ifj. Szerényi Béla népzenész, Kacsó Hanga Borbála népdalénekes, Kovács Gábor Norbert néptáncos előadóművész, Rotaru-Gulyás Eszter népi ékszer- és öltözetkészítő, Sáfrán Balázs néptáncos előadóművész és a szintén vajdasági származású Sőregi Anna népdalénekes.

Sőregi Anna a Zeneakadémia hallgatója, több népzenei kiadványon énekel különböző felállásokkal, iskolákban, népzenei kurzusokon, nyári táborokon tanít. Kelemen László szerkesztésében most készül a szólólemeze. Sőregi Anna és Komáromi Kristóf a Fölszállott a páva című televíziós népzenei műsorban két évben is a döntőig jutott.

A kiemelkedő tehetségek emlékplakettet kaptak, valamint 2 millió forintos pénzjutalomban részesültek, amelyből az eddigi szakmai munkájukat, illetve a karrierjüket tudják tovább építeni.

Forrás: Pannon RTV, Magyar Szó


Sőregi Anna (Fotó: Facebook)


Cseszák Zsombor és testvére Tallós Boglárka (Fotó: Facebook)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..