home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Vajdasági versmondók sikere a romániai Mikolában
VMVE
2019.12.12.
LXXIV. évf. 50. szám
Vajdasági versmondók sikere a romániai Mikolában

A szatmárnémeti Árpád Egyesület, a mikolai Gellért Sándor Általános Iskola és a LiterArt Egyesület 2019. december 6-8-a között rendezte meg a Szatmár megyei Mikolában a XXVII. Gellért Sándor vers- és prózamondó verseny Kárpát-medencei döntőjét, ahol tizennyolc versmondót két szöveg alapján értékelt a zsűri.

A megmérettetésen Vajdaságot három versmondó képviselte. Ők a nemrégiben Bácsfeketehegyen megrendezett XXIII. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozó döntőjén elért eredményeik alapján kaptak részvételi lehetőséget az erdélyi találkozóra.

Bagi Natália óbecsei középiskolás harmadik helyet ért el, valamint a Református egyház díját, az Árpád Egyesület különdíját és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács különdíját vihette haza.

Tóth András pirosi főiskolai hallgatót a zsűri dicséretben részesítette, emellett az Árpád Egyesület különdíját és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács díját érdemelte ki.

Bencsik István, a Szabadkai Magyar Rádió nyugalmazott újságírója az Árpád Egyesület különdíját, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács különdíját és Gellért Ágnes költő különdíját kapta.

Versmondóink a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének támogatásával utazhattak el Romániába.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..