home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Vajdasági összefogás Kárpátaljáért
Kartali Róbert
2022.03.04.
LXXVII. évf. 9. szám
Vajdasági összefogás Kárpátaljáért

A vajdasági magyar közösség együttérez a kárpátaljai magyarsággal, és aggódik érte. Amiben csak tudunk, segítünk — emelte ki ma Szabadkán Pásztor István, a VMSZ elnöke a CMH megalakulásának huszadik évfordulóján. Az ünnepségen megjelentek a Kárpát-medence magyarságának képviselői, köztük dr. Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke is, akit külön köszöntött a VMSZ elnöke.

A VMSZ elnöke elmondta, ha valaki, akkor a vajdasági magyarok pontosan tudják, hogy a Kárpátalján élők mit élnek át. Az itteni emberek számára ez nem tudósítás, hanem ez az életünk része volt, amit mi már megéltünk. Amiben segíteni tudunk, abban mindig számíthattok ránk — hangsúlyozta Pásztor István. Mint mondta, lehet, hogy ez egy adott pillanatban csak egy mondat lesz, lehet, hogy adomány lesz, de lehet, hogy egy-egy döntésnek a támogatása, amire szükség lesz. „De amire szükségetek van, azt tőlünk mindig meg fogjátok kapni.

A VMSZ elnöke azt is elmondta, hogy mérhetetlenül felelőtlennek, kártékonynak, életveszélyesnek ítéli meg azt, amit a magyarországi ellenzék tesz a kampányban.

— Nincs olyan politikai haszon, annak a reménye, ami bárkit is följogosít arra, hogy úgy megbántsa a kárpátaljai magyarokat, ahogy a baloldali ellenzék folyamatosan teszi. Szeretném azt javasolni, hogy ezt fejezzék be. Szeretném azt javasolni nekik, hogy biztassák a kárpátaljai magyarokat, hogy akinek csak lehetősége van, szavazzon, mert ezzel egy olyan lelki kapaszkodót erősítünk nemzetileg meg, amire mindenkinek, nekik mindenféleképpen szükségük van. Hagyjanak fel azzal, hogy a kárpátaljai magyar közösség tagjait veszélyforrásként mutassák fel, mert ezzel csak ötletet és apropót teremtenek azoknak, akik a határ másik oldalán más meggyőződés, más érdekek szerint ezzel visszaélnek Kárpátalján.

Pásztor István egyúttal bejelentette, hogy a VMSZ a mai nappal elindított egy adománygyűjtő akciót a kárpátaljai magyarság megsegítése céljából

Fényképezte: Kartali Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..