home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Vajdasági lakodalmas zene Szarvason
G. A.
2013.09.18.
LXVIII. évf. 38. szám
Vajdasági lakodalmas zene Szarvason

Vajon tudja-e a kedves Olvasó, hogy van Magyarországon egy olyan földi sugárzású rádióadó, amely vajdasági lakodalmas zenét közvetít? Nos, igen, a Rádiómulató immár több mint hat éve szól a Rádió Szarvas hullámhosszán.

— A műsor elindítása igen merész vállalkozásnak számított, hiszen más magyar rádióadó nem vállalta fel ezt a stílust. És azóta sem akadt követőm, hiába ajánlottam fel műsoromat ötven helyi rádiónak. Pedig a siker garantálva van! A Rádiómulatónak kiemelkedően nagy a hallgatottsága, nemcsak Szarvason és környékén, hanem az interneten is — mondja Gunda Attila, az adás szerkesztője.
A műsorban a délvidéki zenekarok vannak túlsúlyban, de természetesen magyarországi, erdélyi és felvidéki előadók is szerepelnek, valamint magyar nóta, táncdalok és néhány szerb felvétel is színesíti a programot.
— Kívánságműsorom is van, és mintegy tizennyolcezer dal közül válogathatnak a hallgatóim. Arra külön büszke vagyok, hogy sok általam nagyra tartott zenész is követi a műsort — mondja Attila, aki 2008-ban indította el az Élő Rádiómulató — Hagyományőrző Bál programot is. A rendezvényen főként vajdasági lakodalmas zenekarok húzzák a talpalávalót. Muzsikált már a csantavéri Koktél, az oromhegyesi Nefelejcs, a szabadkai Korona, a II. Félidő, a Csókai Cimborák, a nagykikindai Hajnal együttes és a szintén csókai Alföldi Fiúk is.
— A bálokról csak a legnagyobb elismeréssel beszélhetek, s nem azért, mert én szervezem őket. Sok zenés rendezvényen megfordulok, de ilyen hangulatot máshol nem tapasztalok. Ha felcsendül a nóta, itt senki sem marad ülve. Az emberek felszabadultan mulatnak, soha egy hangos szó nem hangzik el. A kor nem számít, csak a táncos cipők. Együtt mulat a vajdasági magyar a szarvasi tóttal. A magyar nóta összeköt bennünket, hiszen minden benne van, ami az életben is: a gyermekkor, szerelem, házasság, katonaság, munka, elmúlás, öregség, a halál. Nekem az a fizetség, ha látom a vendégek szemében az örömet. Örvendek, hiszen hozzájárulok ahhoz, hogy a magyar nóta fennmaradjon szülővárosomban. Mert a nóta mindenki lelkében benne van, csak elő kell csalogatni onnan. Válogatáslemezeimmel is népszerűsítem a stílust, amelyre egyre több fiatal fogékony, hisz ez a mi zenénk, semmi szégyellni való nincs rajta!
A Rádiómulató minden szombaton déltől hallható a Rádió Szarvas 105.4 Mhz-en és az interneten a www.radiomulato.5mp.eu oldalon. A szórakozni vágyók pedig már nagyon várják a következő bált is, ahol majd újra megszólal a szaxi!
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..