home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Vajdasági könyvtárak rendszere
Talpai Lóránt
2021.05.28.
LXXVI. évf. 21. szám
Vajdasági könyvtárak rendszere

A vajdasági könyvtárak ezentúl a Qulto nevű modern és innovatív könyvtári rendszert használhatják

A topolyai Juhász Erzsébet Könyvtárban mutatták be az új integrált könyvtári rendszert. A rendezvényen Magyarország Kormánya és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatásával, valamint a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével számos vajdasági könyvtár, kulturális és oktatási intézmény a Qulto integrált közgyűjteményi rendszerből és vonalkódolvasóból álló intézményfejlesztő csomagot kapott.

Náray Éva, a topolyai Juhász Erzsébet Könyvtár igazgatónője köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy az utóbbi időszakban soha nem látott mértékben fejlődhettek a vajdasági könyvtárak, mindez elsősorban a Magyar Nemzeti Tanácsnak köszönhető. Az új könyvtári rendszerrel pedig régiónk valójában Európához csatlakozhat, lépést tartva a modern világgal. Az igazgató asszony továbbá azt is kiemelte, hogy az új rendszer nem jöhetett volna létre kollégái, elsősorban Bednárik Prokec Zita kitartó munkája nélkül.

A rendszer technikai adatairól és magának a kialakításának a történetéről Pancza János, a Monguz Kft. ügyvezető igazgatója tartott előadást. Ebből kiderült, hogy az informatikai cég a közgyűjteményi informatika és a tudásmenedzsment területén két évtizedes szakértelemmel bír.

— Örömünkre szolgált, hogy a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével együttműködhettünk a vajdasági könyvtárakkal, és modern informatikai megoldásokkal, szolgáltatásokkal támogathattuk őket — emelte ki az igazgató.

Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke a rendezvény végén átadta az ajándékcsomagokat a könyvtárak és a kulturális intézmények vezetőinek, majd személyesen köszönte meg mindenkinek a kitartó munkát. Hangsúlyozta, hogy az új könyvtári rendszer kidolgozása kapcsán a legfőbb cél, illetve szándék az volt, hogy a vajdasági könyvtárak a legújabb, legkorszerűbb, legstabilabb és legműködőképesebb informatikai rendszert kapják. A Qulto pedig tökéletesen megfelelt az elvárásoknak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..