home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Vajdasági kastélyok sorsáról döntöttek
2021.01.06.
LXXVI. évf. 1. szám
Vajdasági kastélyok sorsáról döntöttek

A szerbiai Vagyon-visszaszármaztatási Ügynökség döntést hozott két vajdasági kastélyról. A horgosi Kárász- és a törökkanizsai Schulpe-kastélyok a tizennyolcadik században épültek, és nagy kulturális jelentőséggel bírnak.

A horgosi Kárász-kastély volt kaszárnya, lakóépület, irodaház és iskola. Kárász Imrétől tulajdonította el az állam 1945-ben. Lányának, Margitnak és leszármazottainak ítélték vissza a kastélyt.

A törökkanizsai Schulpe-kastélyt a községi bíróság és a Köztársasági Geodéziai Intézet használta, az utóbbi években azonban csak raktárként működött. Schulpe Vilmos és Emil tulajdonában volt az elkobzáskor. Schulpe Vilmosnak nem maradtak utódai, az örököse a testvére, Schulpe Emil volt. A visszaszármaztatási kérelmet az ő unokája adta be, aki azonban nem érte meg az eljárás végét, így most a törvényes örököseire szállt át a kastély.

A Dinovizija felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..