home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Vajdasági gyermek-szólótáncverseny
Tóth Imre
2014.02.26.
LXIX. évf. 9. szám
Vajdasági gyermek-szólótáncverseny

Első alkalommal rendezett tartományi szintű gyermek-szólótáncversenyt a szabadkai Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület és a bácsfeketehegyi Feketics Művelődési Egyesület. A döntőt február 21-én tartották meg a szabadkai Gyermekszínházban.

Horgosról, Szabadkáról, Palicsról, Noszáról, Hajdújárásról, Királyhalomról, Kelebiáról és Kishegyesről harminckilenc hét és tizenöt év közötti gyermek érkezett. Szóló, illetve páros kategóriában huszonöt műsorszámot adtak elő. A produkciókat háromtagú bírálóbizottság értékelte: Lévai Péter népitánc-pedagógus, a Magyar Táncművészeti Főiskola adjunktusa (Budapest), Csasztvan András népitánc-pedagógus, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület elnöke (Szarvas) és Lukácsné Haránt Eszter, a Kecskemét Táncegyüttes művészeti vezetője.

Szóló kategóriában Povázsánszki Róbert első, Szalma Bence második, Nagy György János pedig harmadik helyezést ért el. Párosban Fodor Zsófiának és Süli Ákosnak ítélték az első díjat, Kis Enikő és Fehér Flórián második, Kuktin Nikolett és Varga Alex pedig harmadik lett. Povázsánszki Róbert részt vehet a II. Talentum Népitánc-táborban is, amely június 22-e és 27-e között kerül megrendezésre. A jutalmat a szervező Talentum Egyesület vezetősége adta. A verseny különdíjasai: Cérna Gábor, Cérna Krisztina, Török István, Brezovszki Balázs, Tóth Emese és Székely Zsófia.

A versenyt a Tartományi Kisebbségi Titkárság és a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..