home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Vajdasági Vágta másodszor
(T. T.)
2014.06.04.
LXIX. évf. 23. szám
Vajdasági Vágta másodszor

A Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány a napokban szerződést írt alá a budapesti Lovas-Show Kft.-vel, és a Vajdasági Magyar Szövetséggel közösen immár második alkalommal szervezi meg a Vajdasági Vágtát. A tavalyi rendezvényen több mint nyolcezer ember volt jelen a zobnaticai lovaspályán, az idén mintegy tízezer érdeklődőre számítanak.

Bunford Tivadar, a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány igazgatója részletesen ismertette a június 21-ei esemény műsorát.

— Az ünnepélyes megnyitóra délben kerül sor, majd a művelődési műsor után 13 órától a Vajdasági Vágta öt előfutama következik. Negyed háromkor a jelenlévők lovasbemutatót kísérhetnek figyelemmel, amelyen vagy csikósok, vagy huszárok mutatkoznak be. A Magyar Szóval közösen a lap hasábjain egy nyereményjátékot indítunk, melyben a lovakkal kapcsolatos kérdéseket teszünk fel. A nyerteseket ezen a délutánon sorsoljuk ki. Az első díj egy egyéves nóniusz csikó lesz, melyet a Bunford Ménes ajánl fel, a második díj egy iPad vagy egy laptop a Masterplast jóvoltából, a harmadik pedig egy mikrohullámú sütő, melyet a napilap ajándékoz egy szerencsés olvasónak. 14.45-től három ügetőfutam szerepel a kínálatban, fél négytől pedig kettes fogathajtók szinkronhajtó versenye következik, amire még nem volt példa Vajdaságban. Öt órától kettes ügetőfutamot tartunk, negyed hatkor a négyes fogathajtók lépnek színre, fél órával később pedig a zobnaticai telivér lovak háziversenyét élvezheti a közönség. 18 órakor rajtol a budapesti Nemzetközi Vágta előfutama, amelyen a nem magyar ajkú versenyzők mérettetnek meg. Mint ismeretes, Dejan Davidović tavaly Budapesten a harmadik helyen ért célba. A II. Vajdasági Vágta döntőjére 18.15-kor kerül sor, ahonnan az első három helyezett jut el a szeptember végi budapesti döntőre. A díjátadás után 19 órától a Budapesti Operettszínház művészei tartanak egy fergetegesnek ígérkező operettestet. A versenyen csak nagykorú lovasok vehetnek részt, profik nem indulhatnak, a II. Vajdasági Vágtán pedig csak magyar ajkú versenyzők rajtolhatnak. A lovak nem lehetnek öt évnél fiatalabbak, és legfeljebb hetvenöt százalékban lehetnek telivérek.

Az idei megmérettetésre eddig huszonhat jelentkező nevezett be, hét vajdasági település pedig először küld lovast a vágtára.

— Kiváló visszhangja van az eseménynek, amely elősegíti, hogy a lovassport mint az ősrégi magyar élet kifejezője meghonosuljon, majd fejlődésnek induljon. Szeretnénk minél jobb körülményeket teremteni a Zobnaticára kilátogató nézőknek, s kívánjuk, hogy szép emlékekkel távozzanak a II. Vajdasági Vágtáról, és bizakodóan nézzenek a jövőbe — emelte ki Pál Károly, a VMSZ ügyvezető alelnöke.

A rendezvényen étel és ital a tavalyi áron vásárolható, a belépés pedig ezúttal is ingyenes. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..