home 2024. február 23., Alfréd napja
Online előfizetés
Vajdasági Szép Magyar Könyv 2023
2023.12.01.
LXXVIII. évf. 48. szám
Vajdasági Szép Magyar Könyv 2023

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség az idei évben is felhívja a kiadókat, kiadói tevékenységet is ellátó szervezeteket, hogy vegyenek részt a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázaton, amelyet a Szövetség az év legszebben gondozott magyar nyelvű vajdasági könyveinek társadalmi elismeréseként alapított. A pályázaton a 2023. január 1. – december 31. közötti időszakban megjelent kiadványokkal vehetnek részt.

Az értékelés legfontosabb szempontjai továbbra is a tipográfia, a tördelés, a grafika és a könyvészeti összkép.

A pályázaton a Szerb Köztársaság területén bejegyzett kiadók, kiadói tevékenységet is ellátó szervezetek vehetnek részt a Szerb Köztársaság, illetőleg a Kárpát-medence területén működő nyomdákban előállított kiadványaikkal. A könyvészeti versenyre ugyanakkor társkiadásban megjelent kiadványokkal is lehet nevezni – ebben az esetben szükséges, hogy legalább az egyik kiadó a Szerb Köztársaság területén legyen bejegyezve.

A Vajdasági Szép Magyar Könyv-pályázatra benyújtott kiadványokat a háromtagú kuratórium a díjakat és elismerő okleveleket mindösszesen 7 kategóriában osztja ki:

- gyermek- és ifjúsági kiadványok,

- szépirodalmi kiadványok,

- általános iskolai és középiskolai tankönyvek, ezek segédkönyvei,

- tankönyvpótló és- kiegészítő kiadványok,

- tudományos és értekező prózai művek, szakkönyvek, felsőoktatási kiadványok,

- művészeti könyvek és albumok,

- könyvsorozat (legalább három kötet).

A díjszabályzat értelmében, amennyiben a kiadó Könyvsorozat kategóriában nyújtja be kiadványait, úgy a könyvsorozatot képező egyedi kötetekkel más kategóriában nem pályázhat. A sorozat első kötetének megjelenési éve nem lehet korábbi 2004-nél. Az a kiadó, amely a Könyvsorozat kategóriában kiírt pályázaton díjat nyer, a könyvsorozatban megjelenő további kiadvánnyal/kiadványokkal – egyedi kötettel, kötetekkel – legelőbb két év múlva pályázhat.

A Vajdasági Szép Magyar Könyv-pályázatra nevezendő kiadványokat 2-2 példányban szükséges eljuttatni a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség címére (24000 Szabadka, Kossuth Lajos tér 4., Szerbia Köztársaság), vagy személyesen is átadhatók.

Pályázati feltétel továbbá a kiírás mellékletét képező nevezési lap kitöltése, amelyet Excel-formátumban, elektronikus úton az office@vmmsz.org e-mail címre szükséges megküldeni. Könyvsorozat kategória esetében az egyedi kiadványok pályázási adatlapjától eltérő nevezési lap kitöltése szükséges.

A nevezés és a postára adás határideje: 2024. január 5.

A díjakat és az elismerő okleveleket a Magyar Kultúra Napja 2024. évi délvidéki központi ünnepségének keretében nyújtjuk át, amelynek időpontjáról és helyszínéről a VMMSZ a későbbiekben értesíti a pályázó intézményeket.

Bővebb információ a +381-69/551-82-22-es számon vagy az office@vmmsz.org e-mail címen kérhető.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..