home 2024. szeptember 20., Friderika napja
Online előfizetés
Vajdaságban bevezetik a rendes és a rendkívüli árvízvédelmi készültséget is
2024.09.20.
LXXIX. évf. 38. szám
Vajdaságban bevezetik a rendes és a rendkívüli árvízvédelmi készültséget is

Szeptember 19-én kihirdették a rendes árvízvédelmi készültséget a Duna északi szakaszán, Bezdánnál és Apatinnál, szeptember 20-án pedig a folyó további szakaszain is, egészen Zalánkeménig (Slankamen) – közölte a tartományi kormány.

Ez azon a találkozón hangzott el, ahol Vladimir Galić tartományi vízügyi titkár és Srđan Kružević, a Vajdaság Vizei igazgatója beszélt a Duna menti települések képviselőivel a jelenlegi helyzetről és a folyó vízszintjének emelkedéséről. Az ülésen Újvidék, Zombor, Apatin, Hódság, Bács, Palánka, Petrőc, Belcsény, Karlóca, Titel, Inđija, Nagybecskerek, Ópazova, Pancsova és Kevevára képviselői voltak jelen.

A vízszint tetőzése szeptember 24-e és 26-a között várható, de fél méterrel alacsonyabb lesz, mint 2013-ban. A megbeszélésen az illetékesek tájékoztatták a helyi önkormányzatok képviselőit, hogyan kell eljárniuk akkor, ha az árvíz eléri a településüket, majd megegyeztek abban, hogy naponta egyeztetnek annak érdekében, hogy figyelemmel kísérjék a helyzetet.

Forrás: Vajdaság Ma

Fotó: vodevojvodine.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..