home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Vajdaság legnagyobb kiállítására készülünk Magyarkanizsán!
Kiss Zenóbia
2023.05.18.
LXXVIII. évf. 20. szám
Vajdaság legnagyobb kiállítására készülünk Magyarkanizsán!

A Vajdasági Képzőművészeti Kör és a magyarkanizsai Panda Rádió szervezésében 2023. június 1-jén, 18 órakor megnyílik a Nők tárlata elnevezésű kiállítás Magyarkanizsán, a Dobó Tihamér Képtárban, ahol 15 vajdasági városból, 16 egyesületből 105 amatőr művész alkotásait láthatják az érdeklődők.

A Nők tárlata a művészi értéke mellett azért is páratlan, mert kizárólag hölgyek munkáiból tevődik össze, melyeket a munka, a háztartás vezetése és a gyermekek nevelése mellett készítenek. A rendezvényen amatőr és nem amatőr művészek, festők, kézművesek mutatják be szemet gyönyörködtető alkotásaikat. Ez a kiállítás lehetőséget ad a képzőművészettel foglalkozó hölgyeknek, hogy bemutatkozzanak, munkáik révén kifejezzék gondolataikat a világról.


Fotó. facebook/Major Imre

A nők témaválasztása széles skálán mozog, és mindenkinek megvan a saját kifejezési módja. Vannak, akik szalmából készítik a képeiket, de kedvelt az olajfestmény, az akvarell és a kombinált technikák is.

Kenyeres Ivanka, a Vajdasági Képzőművészeti Kör elnöke fáradhatatlanul dolgozik, nemcsak ilyenkor, hanem egész évben. Összetartja és lelkesíti a vajdasági művészeket. Ez alkalomból is végtelen hálánkat és köszönetünket fejezzük ki.


Fotó. facebook/Verona Vujinović 

A szervezésből kiveszi a részét a több mint huszonöt éves múltra visszatekintő és dinamikusan fejlődő Panda Rádió. Műsorai egész Vajdaságban, valamint Dél-Magyarország területén is elérhetőek. 80 km-es sugarú lefedettséggel a nap 24 órájában közvetít műsorokat magyar és szerb nyelven.
Szeretnénk, ha ezeket a nőket a közeljövőben még erősebb barátság, összetartozás és megértés kapcsolná össze, hogy együtt tudjunk tenni a jó ügyért, a nők tehetségének a bemutatásáért ebben a térségben.


Fotó. facebook/Verona Vujinović 

Mindenkit nagy szeretettel várunk a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárba, ahol majd meg lehet tekinteni a szebbnél szebb festményeket, szalmaképeket, szőtteseket és hímzett terítőket, párnákat, valamint rongybabák, hímes tojások és quilling technikával készült remekek is láthatóak lesznek. Körmendi Gyöngyi és Kerekes Sándor műsorvezetők mellett jómagam, Kiss Zenóbia, a rendezvény házigazdája nyitom meg a tárlatot. Továbbá csaknem 50 fellépő, versmondók, kórusok, óvodások gazdagítják a megnyitót.

A Nők tárlata június 17-éig látogatható a Dobó Tihamér Képtárban.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..